Прерязаха лентата на улица „Гоце Делчев“ в Банско навръх Голяма Богородица (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Една от емблематичните улици в град Банско - „Гоце Делчев“, бе открита официално на големия християнски празник Успение Богородично.

Стотици жители на града се включиха в официалната церемония по освещаването й и с това демонстрираха своето одобрение към направеното.

Кметът Георги Икономов приветства събралото се множество и сподели с тях удовлетвореността си от изграждането на улицата:

Близо 30 години хората, живеещи на тази улица, очакваха с надежда едно кално и прашно пространство, обрасло с бурени, да бъде изградено. Започнахме през 2013 година, когато проведохме обществено обсъждане с живеещите на улицата. Изслушахме тяхното виждане и разработихме идейния проект в съответствие с желанието им. През март 2015 година направихме първата копка, като разделихме обекта на три участъка. Последователно и търпеливо изграждахме пространството като пешеходна зона, в типичния архитектурен стил за града, с красив паваж, характерните вади, с мостчета и кътове за отдих и игра за децата.

Отне ни три години и 3 600 000 лева, за да създадем тази красива градска зона. Едва 350 000 лева са средствата, които получихме целево от държавната хазна. Останалото финансирахме от общинския бюджет.

Защо го подчертавам? Защото са малко градовете от нашия мащаб, които съумяват да изградят от нулата един такъв мащабен проект, без да разчитат на финансиране от европейски или национални програми. Защото е ярко доказателство, че упоритостта и последователността винаги дават резултат, заяви той преди да пререже лентата.

Градоначалникът бе придружен от своя екип, председателя на Общинския съвет – Петър Баряков, народния представител Александър Мацурев, общински съветници и представители на фирмите – изпълнители на обекта.

Едновременно с откриването на улицата, бе осветена и нова чешма, изградена със средства на хората, родени през 1968 година. Навършилите златната възраст, сред които и самият Икономов, спазиха стария български обичай да изградят чешма, която да остане за поколенията.

Тя също е разположена на кокетната улица и ще утолява жаждата на минувачите.

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ВЪВ ФОТОМРЕЖА

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK