Задържаха наркодилъри във Варна при акция

Снимка: Infomreja.bg

Служители на ГДБОП задържаха група за разпространение на наркотици във Варна.

Група за разпространение на наркотици на територията на Варна е разкрита при операция, проведена на 25 март от служители на ГДБОП, под наблюдението на Специализираната прокуратура. В хода на полицейските действия, трима мъже, сред които и доставчикът на дрога на едро за групата, са задържани на междуселски път край Карнобат по време на сделка с 1,116 кг амфетамини. За количеството синтетичен наркотик доставчикът трябвало да получи 29 000 лева, които са иззети при обиски по време на операцията.

Според събраните досега доказателства, групата от общо деветима е разпространявала наркотици във Варна от началото на 2018 г. Нейна територия на разпространение е бил и квартал „Максуда“ в областния град. Данните сочат, че участниците продавали на черния пазар по килограм амфетамини за две седмици, като е получавала за това около 60 000 лева.

При извършените претърсвания на 39 жилища, офиси и автомобили, ползвани от участници в групата, са намерени и иззети различни количества наркотици – предимно кокаин и амфетамини. Специализираната прокуратура привлече като обвиняеми девет лица за участие в организирана престъпна група за държане и разпространение на наркотици във Варна.

Днес в Специализирания наказателен съд ще бъдат внесени искания за „Задържане под стража“ на шестима от обвинените. На другите трима са наложени мерки за неотклонение „Парична гаранция“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK