Техническата служба в Община Гърмен се натъкна на незаконно строителство на Ахмед Башев

Снимки: Читатели на ИНФОМРЕЖА

Овчарникът на бившия кмет на община Гърмен Ахмед Башев се оказа незаконен. Това установи при проверка техническият отдел на администрацията, който е съставил констативен протокол.  

Ще предложи ли незаконния обект за събаряне настоящият управник Минка Капитанова, за да спази закона, е въпросът, който си задават днес осведомени жители на цялата община.

Хора от Гърме съобщиха, че преди дни са станали свидетели на грандиозен скандал в общинската администрация, който вдигнал ексдепутатът Ахмед Башев. Той отишъл в кметството, където поискал да му бъде издадено разрешително за строеж на вече изграден обект, намиращ се на пътя Скребатно – Осиково.

Гърменци, които вече втори месец протестират с искане да бъде спазен законът по отношение на къщите и колибите в циганския квартал „Кремиковци“, са категорични, че правилата трябва да важат и за незаконното строителство на Башев, който се опитва да го узакони по приложената от него схема в ромския квартал.

Репортер на ИНФОМРЕЖА се свърза с кмета Минка Капитанова, която потвърди за скандалната ситуация отпреди дни в сградата на общината в Гърмен.

Тя заяви, че служителите от „Техническа служба“ са реагирали веднага като отишли на място за извършване на подготвителни мероприятия за издаване на необходимите документи за обекта на Башев.

При проверката обаче се оказало, че строителството е извършено при незаконни обстоятелства и съставили констативен протокол.

Техниците констатирали, че без каквито и да са разрешителни за строеж Ахмед Башев е започнал строителни дейности, като вече били изградени покрив, подпорни стени и нова постройка, която е пред завършване.

Строителни разрешителни се издават преди започване на строеж, а не при неговото довършване и щом няма такива, построеното подлежи на събаряне, коментираха специалисти казуса около бившия кмет на община Гърмен, който отново се гласи да щурмува кметския стол на изборите наесен.

Минка Капитанова подчерта, че законите в Република България важат за всички граждани без изключение и допълни, че ще сезира за случая РДНСК, която да направи проверка и да даде свое становище.

 

Снимки: Читатели на ИНФОМРЕЖА

КОМЕНТАРИ

rr07:10 - 06.08.2015
zashto stroish bez razreshenie za stroej be pederasche ribansko na koi gi govorish tiq prostotii nali bashta ti ima mnogo pari shto ne ste izvadili razreshitelno alchni bokluci
aaaa13:07 - 01.08.2015
az ne iskam 500 lv ot jenati az kvo sam iskal ot neya (ot jenati)sam polu4il
ДАНС за групировката01:12 - 01.08.2015
Еййййййййййй, много сте се разписали бе манолета , кой ви настъпи пак по мазола та и оня пишманлията дебелак журналист си включил да те защитава бе. Па и щерка ти какво не е доволна че Зульо пак е на работа е катафалка катафалка , кой му е дава .Па оня дебелия от манолевия вестник да внимава да не му ида аз на срещата дето кани жената че имало компромати от манол против нея и мен и да я рекетира да му плати 500 лева да не пуска компроматите . Ей свиньо даалийска ще ти строша кокалите ако те набарам . Среща искал педала с жената аз ще дойда на срещата та да ти покажа как се плаши и как се рекетира . Само манол апашев можеш да плашиш и да му събираш парсата нали вми е главен редактор на посрания вестник .Внимавай оти ще се драпаш хем за дебелото гъзище хем за дебелото вратище дебил такъв . искал 500 лева за да не пускал изпратените му компомати за жената и за мен , пускай бе гад петльова пускай па да видиш как предизборно ще те одрусам не ви е срам пък и да лижете насрания манолов задник за 2 лева пък и коментари да му пишете .този път ще падне мачкане на кокушарника ти .съветник искаш а пари за кампания искаш а .ебах ти гъзо майчин ела да ти ги дам аз не ги търси от жена ми .инфомрежа да извинява че тук става тази полемика търся го под дърво и камък този дебел шебек да му платя.
????00:33 - 01.08.2015
Pyka my na Imamov za tezi sela, ta toi e Sofiqnec.

FACEBOOK