Театърът в Дупница представя пиесата „Женитба“ от Гогол

Снимка: Община Дупница

Общинският драматичен театър "Невена Коканова" - Дупница представя пиесата "Женитба" от Гогол на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" - Плевен. Събитието е предвидено за 31.01.2017 година от 19.00 часа.

Цена на билетите - 6 лева за ученици и пенсионери, както и 8, 10 и 12 лева за възрастни.

Историята за жениха Иван Кузмич, който иска да вземе Агафя Тихоновна за жена, а тя от своя страна се колебае между неколцина други кандидати, е вечна класика. Тази смешна история, искрено ще ви забавлява със заплетените перипетии около една толкова трудна работа, каквато е женитбата: сватовницата шета и събира кандидати, докарва ги до шестима... бъдещата булка се срамува и се колебае кого да избере... кандидатите си съперничат.

Важна роля в цялата суетня е отредена на енергичния и хитър Кочкарьов, нещастно женен човек, който много иска да задоми приятеля си.

Между Подкалъосин и Агафя нещата като че ли се нареждат, обаче... Омаломощаващият и пречистващ смях продължава до края и зрителят лесно може да пропусне най-важното: всъщност "Женитба " на Гогол е една сериозна пиеса, която разказва за неосъществените мечти на хората.

Пищен спектакъл с богати костюми и декори, въздействаща музика и визуални ефекти, който ще ви потопи в омайната атмосфера на руската зима, постоянно ще ви изненадва с ярки комедийни образи, ще ви накара да се смеете от сърце.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK