Театър "Проф. Енчо Халачев" с нова премиера на вечната драма – деца играят „Ромео и Жулиета"

10-12-годишни театрални таланти влизат в ролите на Ромео, Жулиета, отчето, Тибалт и всички от Монтеки и Капулети със съществена роля в вечната драма на любовта.

„Децата го играят и по-добре. Защото те вярват. Те са по-истински от професионалните актьори. Децата не могат да лъжат. И им се получава по-добре”, казва Бранимир Митов, режисьор на постановката и директор на театър „Проф. Енчо Халачев”.

Третата премиера на „Ромео и Жулиета” е постановка с децата от школата „Ер Малък” на театъра. Играят премиерно в неделя, 30-ти маприл от 19.00 часа в залата на Младежки дом Благоевград. Но билети няма. Продадени са.

Представлението обаче е включено в афиша на театър „Проф. Енчо Халачев” веднага след премиерата му.

Иначе веднага след премиерата новите „Ромео и Жулиета” заминават за представление в Македония. А набързо след това е запазено за тях специалното място в детския театрален фестивал „Арлекино” в Перник.

"Това произведение ни вълнува изключително много. За трети път посягаме към ,,Ромео и Жулиета“ и смея да твърдя, че това е най-добрият ни вариант. Положихме адски труд. Вече сме готови. Желая дълъг живот на представлението. Успех на децата от школата. Благодарен съм на Поли, че ме убеди да работим отново този текст. Интересът е голям и това ме радва. Най-важна е работата с младите. Всичко друго е преходно. Имаме страхотни деца и им се радваме. Издържаха на всичко. Обичам ги“, казва предпремиерно Бранимир Митов и подсказва, че на премиерата очакват в публиката да бъдат директори на театри, преподаватели от театралната академия и гости от чужбина.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK