Театър „Pop up” завладя публиката на „Тара-ра-бумбия”, фестивалът продължава и днес с две постановки

Снимки: Община Благоевград

Театралното предизвикателство „Тара-ра-бумбия” представи три последователни постановки. Звездите Анастасия Лютова, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Луиза Григорова и Пенко Господинов се превъплътиха в ролите на героите от „Лив Щайн” на Нино Харатишвили.

Постановката на режисьора Крис Шарков „Лив Щайн“ представи съвременния човек вгледан в руините на личния си живот. Прескачащ между илюзии и истина в търсене на идентичност, фиксиран в успеха в кариерата си не като осигуряване на социален и материален статус, а като осребряване на изначална и неутолима липса, осмислящ ценността си на изчезващ европейски артист.

Всичко това бе вплетено в една нова пиеса от началото на 21-ви век, напомняща едни важни образци от театъра на съпреживяването през 20-ти век. Усещанията на зрителите бяха подсилени от отличната сценография на Чавдар Гюзелев, костюмите на Илияна Кънчева и допълващия образ на музиката на Асен Аврамов.

Максим Фонин и руското участие в Международния театрален  фестивал „Тара-ра-бумбия” на „Pop up” театър от Санкт Петърбург бе силно и интигуващо. Спектакълът „Гориво” на  Семьон Александровски и драматурга Евгений Казачков. „Гориво“ пренесе благоевградската публика в света на ”научния” монолог на физика, програмиста и IT–предприемача Давид Ян - създател на компанията ABBYY и организатор на първия мащабен „флешмоб“ в Русия. Бъдещите Нобелови лауреати изпадат в депресия, разгадават значението на трите седмици, откриват законите според, които съществува света, и неистово вярват в магическата сила на числото 8.

Третата и последна постановка в „Тара-ра-бумбия” бе „Shopping and f*cking”. За първи път в Благоевград оживя една твърде необичайна театрална сцена - магазин “Mr. Bricolage”. Актьорите от театър „Реплика“ откриха едно пространство, което намери един нов живот по проект на режисьора Марий Росен. Пиесата на Марк Рейвънхил е написана през 90-те години на миналия век и се превръща в световен хит, който направи своята дръзка заявка и в Благоевград.

„Тара-ра-бумбия” продължава днес, от 19:00 часа на Голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров” с постановката „Федра“ на ДТ „Йордан Х.К. Джинот“ от Македония. Постановката ще предложи на зрителите една вълнуваща среща с енергията и таланта на един от най-значимите съвременни македонски артисти – Васил Зафирчев.

Любителите на театралното изкуство ще могат да се насладят от 20:30 часа на играта на артистите от театър „Реплика“ Милена Ерменкова, Боряна Пенева, Благой Бойчев и Милко Йовчев, които ще представят „Състояние на нацията“ по Ървин Уелш.

„Стъклената менажерия“ по Тенеси Уилямс започва в 22:00 часа отново на голяма сцена на ДТ „Никола Вапцаров”. Димитър Николов, Камен Пачеръзки, Албена Георгиева, Каталин Старейшинска и Петър Дочев ще представят спектакъл-драма за пагубното въздействие на точката. Балансиран хумор с много истини и едно предупреждение, поднесено като наслаждение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK