Театър, кино, музика, фотография и мода в „Майските празници на културата“

снимка: infomreja.bg, архив

Театър, кино, литература, фотография, музика и мода ще бъдат едни от основните акценти на дългоочаквания месец на културата в Благоевград.

На отделните тематични форуми като Кино седмица, Джаз Фестивал, Театрален фестивал, Седмица на модата, Седмица на книгата и Фото форум ще се презентират млади автори и доказани творци.

Като част от тържествата по повод 100-годишнината от Освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония, Община Благоевград ще организира уникална арт инсталация, на която ще могат да се насладят граждани и гости на града.

Приятна изненада за благоевградчани, пък ще са едни от най- популярните звезди на българския музикален шоубизнес, които ще изнесат грандиозен концерт на 24 май в центъра на Благоевград.

Поредицата от културни събития имат за цел да утвърдят Благоевград като сцена за съвременното изкуство, а сред най-атрактивните събития е Седмицата на модата. На новаторски подиум в арт среда ще се проведат ревюта на известни моделиери и млади дизайнери.

Предвидена е и изложба на модна фотография, на която ще бъдат показани фотосесии на едни от най-известните модни фотографи у нас. Зрителите на шоуто ще могат да се възползват и от кастинга за нови лица.

Кино седмицата, от своя страна, ще предложи както български филми, така филми с номинации за Оскар и за фестивала в Кан.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK