Театрални звезди минават по червен килим в Разлог

снимки: Община Разлог

На 24 юни в 19:30 часа на площада пред културния дом в Разлог кметът Красимир Герчев посреща театралните звезди на България. Те ще преминат по червен килим под аплодисментите на техните фенове.

Сред официалните гости на театралните празници в Разлог са Асен Шопов - режисьорът на "Да се провреш под дъгата", Мартина Вачкова, Катето Евро, Александра Сърчаджиева и Иван Ласкин. В планинския град идват още Владимир Люцканов - директор на Младежкия театър, Бина Харалампиева - директор на театър "Зад канала" и режисьор на "Господин Балкански".

От 24 до 30 юни жителите и гостите на Разлог ще се потопят в магията наречена театър. Афишът на театралните празници в Разлог „Звездите на театъра”  съдържа едни от на най-добрите театрални представления за сезона.

Всичко започва на 24-ти с представлението „Да се провреш под дъгата” на Народен театър “Иван Вазов”. Представлението ще разкаже историята на петима безнадеждно болни от туберкулоза мъже в разцвета на силите, настанени в планински санаториум. И петимата са с различни професии и противоположни характери, морал, разбирания за живота и света, и петимата са разядени от цинизъм, отчаяние, безверие и животинска жажда за живот.

След бляскавото начало на 25-ти юни следва една разтърсващата история за любов, страст, насилие, предателство и отмъщение. Щафетата поемат Нона Йотова, Иван Юруков и Дарин Ангелов с “Царството земно”  на народния театър. “Няма нищо в цялото царство на земята, което би могло да се сравни с едно-единствено нещо - онова, което може да се случи между един мъж и една жена. Само то може да бъде съвършено." Така Тенеси Уилямс е дешифрирал същността на пиесата си "Царството земно".

На 26 юни в Разлог е време за “Секс, наркотици и рокенрол”. Уникалният спектакъл на Театър “Българска армия”, превърнал се в култов за няколко поколения зрители навърши 20 години на сцената. Непредвидимите и зашеметяващи – Ивайло Христов, Дони и Коцето –Калки ще взривят салона на читалището. 

 „Хората от Оз” - Цветана Манeва, Радена Вълканова, Атанас Атанасов, Стефан Вълдобрев, Вежен Велчовски ще се качат на сцената в Разлог на 27 юни. Те ще ни говорят за любов, защото "Във влюбването, за разлика от всички останали емоционални състояния, има и надежда. В страстта има отчаяние. В обичта – няма страх." "Хората от Оз" е нещо като дълго любовно писмо без адресат. Вътре е написано всичко, което искаме да кажем на тези, които обичаме или сме обичали някога.", казва Яна Борисова.

Бляскавото актьорско трио Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Захари Бахаров идват в Разлог на 28 юни с техния нов спектакъл “АРТ “. Тогава ще разберем, какво става, когато благодарение на една картина трима приятели осъзнават колко са различни и това води до тотален срив в отношенията им. „АРТ” е спектакъл за приятелството и омразата, за умението да се чуваме и да уважаваме избора на другия, за дребните камъчета в обувката на живота ни, за хората амеби, грандомани и практици.

На 29 юни е време за едно уникално шоу - музикалният спектакъл на Румен Цонев “Ритъм енд блус 2” ще открехне завесата за невероятни истории из живота на прочути композитори. Актьорите Филип Аврамов, Албена Михова, Стела Стоянова, Стоян Младенов, Петър Калчев, Йорданка Илова, Симеон Бончев, Жени Александрова – Лечева, Милена Спиридонова, Красимир Спиридонов, Христина Пипова и със специалното участие на Христо Мутафчиев ще пеят на седем езика, ще свирят на пиано и цигулка, даже на две цигулки, ще изпълнят музика от средновековието до наши дни, ще танцуват на палци още много чудеса на изкуството.

Завесата на тазгодишните театрални празници ще бъде спусната на 30 юни с “Господин Балкански” на Младежки театър “Николай Бинев”. Представлението има куп награди, сред които златен Кукерикон 2013 за главна мъжка роля на Герасим Георгиев-Геро, златен Кукерикон 2013 за режисура на Бина Харалампиева, награда за мъжка роля на Друмеви театрални празници” 20013 г. на Гарасим Георгиев – Геро, награда за мъжка роля на Международния фестивал на комедийния театър в Габрово 2013 на Гарасим Георгиев – Геро, номинация АСКЕЕР 2013 за главна мъжка роля на Герасим Георгиев-Геро.

Начало на представленията е в 20 часа, билетите са на цени от 8 и 10  лева. Празниците се организират от Община Разлог, Хотелски комплекс “Роял тауър” гр. Банско, “НОНА ПОАРТ”, с любезната подкрепа на МТЕЛ.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK