Театрална събота в Драматичен театър - Благоевград

Снимка: ДТ

Днес Драматичният театър „Никола Вапцаров”-Благоевград, кани своите зрители на театър.

В програма „Съботен театър” ще бъдат представени детския спектакъл „Момче и Вятър”, който се играе на голяма сцена, а вечерта stand – up шоуто на актьора Аладин Алиибрахим – „От личен опит. Дотук.”, на камерна сцена. 

Повече за програмата на 13 април:

В 11:00 ч., „Момче и Вятър” ще припомни на всички зрители, че успява онзи, който е умен, упорит и безстрашен! Историята, вдъхновена от българска народна приказка, разказва за вдовица, която имала едничък син. И майката, и момчето се трудели от зори, та чак до мръкване. Подреждали къщата, хранели добитъка, орели, копаели, сеяли, плевели, жънели. Овършавали едро жито. Стигало за тях. Имало и за продан. Печели зелници. Месели бели погачи …

Драматизацията на Илия Деведжиев и режисурата на Тодор Вълов обогатяват класическата приказка с нови ситуации и герои. В представлението на благоевградски театър Полето, Гората, Планината и Дяволът ще застанат на пътя на Момчето. Как преминава то през тях и успява ли да стигне Вятъра ще разкажат актьорите Симеон Тодоров/ Анастас Жайгаров, Жанет Керанова, Георги Манев, Илия Павлевчев, Александър Митев.

От 19:00 ч.,  лишен от баналности или битовизъм, Аладин Алиибрахим споделя абсурдите на живота си в stand – up comedy шоуто „ОТ ЛИЧЕН ОПИТ. ДОТУК.”.

Шоуто със сигурност не представя отличния опит на актьора, а напротив. Както самият той споменава в интервю: „Всяка история е интересна и предизвиква емоция, най – вече когато човек се припознае в нея.”. 

Иначе казано: „Ако искате да потрошите колата на вашата половинка или искате да платите на някого, който да я потроши, това шоу е за Вас.” .

Очакват Ви много абсурдни истории и нелепи ситуации, разкриващи личния опит на Аладин, който заради жена остана без кола, гръбнак и достойнство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf
loading...