Коледна работилница и кутия за писма до Белобрадия радват малчуганите в Благоевград

Снимки: Община Благоевград

Печене на хляб, рисуване и усмивки преди Коледа...

5 дни в Градската художествена галерия ще се проведе поредното издание на станалата традиционна Коледна работилница.

В нея деца от детските градини и началните класове на основните училища цяла седмица ще изработват коледни подаръци, картички, сувенири.

Преподавателите са от Центъра по личностно и творческо развитие на децата на Благоевград, а материалите и превозът на децата до залите на градската художествена галерия са осигурени от Община Благоевград. Всеки ден от 9.00 до 18.00 часа на всеки час над 700 деца ще се включат, за да помогнат в благотворителната кауза за Деян.

На 10-и декември в Коледната работилница децата ще вземат участие в печеното на хляб и направата му. Представители от Православния информационен център на Неврокопска света митрополия ще покажат на малчуганите как се изработват рождествени хлебчета и фигурки от тесто. Малките ще чуят притчи за раждането на Христос, докато хляба се пече.

Всичко, което деца и преподаватели изработят, ще бъде поставено в специално обособена шатра пред Туристически-културно информационен център /зала „22-ри септември“/, откъдето всеки, който пожелае, може благотворително да стане притежател, на изработеното от децата.

Базарът ще се проведе на 18, 19, 20, 21 декември 2019 година, откъдето всеки, който пожелае, може благотворително да стане притежател, на изработеното от децата.

Междувременно пощенската кутия на Дядо Коледа е поставена под елхата на пл. "Г. Измирлиев", където децата на Благоевград ще имат възможност да споделят своите желания за мечтани подаръци от Дядо Коледа.

След края на инициативата, специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отдели най-оригиналните от тях.

Избраните единодушно от комисията писма ще бъдат предоставени на кмета на областния град - инж. Румен Томов, който ще сбъдне съкровените детски желания.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK