Районният мюфтия Айдън Мохамед раздава курбани на над 100 пострадали семейства от пожара в Кресненско

Снимка: Infomreja.bg

Над 100 курбана ще бъдат раздадени в селата Ощава и Стара Кресна, в които пострадалите от големия пожар семейства са най-много. Курбаните ще бъдат раздадени от името на Районното мюфтийство в лицето на Айдън Мохамед. 

Пред медията ни районният мюфтия сподели, че инициативата е съгласувана с кмета на Община Кресна, Николай Георгиев, и кметовете на двете населени места, откъдето са подадени списъците на най-нуждаещите се.

"За да изкажем съпричастност към пострадалите от пожара хора и заради отминалия преди дни голям мюсюлмански празник Курбан Байрам, ще дарим на 35 семейства от двете села по 5 кг месо и дълготрайни колбаси. Отделно от това още на 80 семейства, при които щетите са по-малки, ще предоставим пакети с дълготрайни колбаси и други храни", каза Мохамед. 

Хранителните продукти ще бъдат раздадени в събота, когато ще бъде курбанът в село Ощава.

Според последната констатация огънят изпепели 10 къщи и хиляди декари земя – горска и стопанска. Трагична бе съдбата и на Йосиф от Ощава, чиято жена почина часове преди пожара, а огненият ад погълна къщата и автомобила на човека, както и 1 600 лв. спестявания.

Наложи се и временна евакуация първо на жителите на Ощава, а след дни и на хората от Влахи. В момента всички са засегнати от еко катастрофата, защото животните им са останали без пасища.

Преди настъпването на зимните месеци се призовават всички, които имат възможност да помогнат на семействата.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK