Ловната дружинка от Хаджидимово с курбан за здраве и слука

Снимка: личен архив

За поредна година ловната дружинка от Хаджидимово организира в началото на ловния сезон за пернати курбан за здраве и слука. Ловджиите се събраха на общи трапези, за да вдигнат наздравици както традицията повелява.

„Винаги правим курбана след християнския празник Голяма Богородица. Това е нещо, останало във времето от старите ловджии, което се спазва и до днес. Вярваме, че Богородица ни пази от злополуки“, каза за ИНФОМРЕЖА Димитър Парасков.

Непосредствено преди курбана бяха организирани стрелби по панички, като в състезанието, което се проведе за 7-а поредна година се включиха 18 ловци от трите групи на дружинката.

Тази година първенец с най-много отстреляни панички е Стоян Божков. Дружинката от Хаджидимово с председател Борислав Марваков е с дългогодишни традиции.

Сред най-възрастните ловджии са Тодор Близнаков и Иван Захариев. „Много сме задружни и си помагаме. Всички сме като едно големо и сплотено семейство. Пожелавам на всички ловци здраве и слука през настоящия ловен сезон“, отбеляза Димитър Парасков. 

 

Снимка: личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK