Банско събира големите в театъра за тазгодишните Летни театрални празници „На публиката – с любов”

Снимки: Община Банско

Най-добрата фестивална дестинация на Балканите - Банско, събира големите в театъра за тазгодишното издание на Летните театрални празници „На публиката – с любов”.

От 1 до 7 юли едни от най-добрите постановки от театралния афиш на страната ще бъдат играни на сцената на читалище „Никола Вапцаров”.

Театралният форум ще бъде открит с хитовата постановка, гледана от над 6 000 души по цял свят  - "НОЖИЦА –ТРЕПАЧ" на театър „Българска армия”.

Уникално динамично представление с участието на Веселин Ранков, Стефания Колева, Иван Радоев, Александър Дойнов, което нито веднъж не се повтаря, защото всеки път действието взема различен обрат. Благодарение на вас – зрителите, които ще имате уникалния шанс да бъдете сценаристи и режисьори на това, което предстои да видите.

Комедията “Забранено за смях”  на Държавен Драматичен Театър – Търговище, получила най-престижната награда за драматургия в Хърватия – “Марин Държич”, е втората постановка от театралния афиш.

В спектакъла на 3 юли ще видите прекрасни актьорски изпълнения на Любомир Фърков, Даниела Горанова и Теменуга Первазова. С всеотдайност, въображение и искреност те изграждат своите герои, конфликтите между тях, така че театралният разказ да върви с лекота и магнетичност, по начин, който кара зрителя да вижда повече от това, което гледа.

Любимата приказка за деца и възрастни – „Пепеляшка” ще оживее на сцената в Банско на 4 юли от 10:30 часа. Приказка, която подтиква да повярваме отново в чудесата и да искаме отново и отново да съпреживеем трогателната история на бедното момиче, което става принцеса. В разказа на актьорите от Държавен Куклен Театър - Варна умело се вплита и участието на децата от публиката, които магията на театъра превръща в принцеси, гълъбчета и кончета.

Театралните вечери продължават с пиесата “Женско царство”. Искра Радева, Мария Статулова и Елена Кънева ще вземат в ръцете си цялата власт, която до този момент е принадлежала на мъжете. Така докато нежният пол управлява, Теодор Елмазов, Пламен Сираков и Веселин Цанев поемат грижата за домакинството и децата.

На 7 юли 2017 г. Банско събира на едно място трима от най-добрите актьори от младото поколение. Асен Блатечки,  Койна Русева и Калин Врачански. Те ще закрият седмицата, посветена на театъра с постановката "МАЛКО КОМЕДИЯ", обединяваща в забавен текст не една, а цели две театрални пиеси „Предложение" и „Мечка" по текстове на гениалния руски автор Антон Чехов.

Под повечето от големите чехови пиеси пише комедия. И най-често хората излизат от тях със сълзи в очите. „Малко комедия" обаче е комедия. И точно поради това в този проект е ангажирано виртуозното актьорско трио. Целта му е единствено и само забавлението от бляскавите актьорски интерпретации на гениалните чехови персонажи. Грехота е да го пропуснете!

Начало на представленията: 19:00 часа. Продажбата на билети започва от 26 юни на касата на читалище „Никола Вапцаров”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK