„Тара-ра-бумбия“ предаде своето послание към публиката: „Животът е прекрасен“

Снимки: Община Благоевград

Стотици жители и гости на Благоевград станаха част от магията и посланието на петото юбилейно издание на театралния фестивал „Тара-ра-бумбия“ с „Животът е прекрасен“.

Спектакълът на Александър Морфов по „Самоубиецът“ и произведения на Николай Ердман предизвика двуполюсни чувства в зрителите. Редуваха се смях през сълзи, съчувствие, снизхождение, обич, вяра, ярост.

Звездният актьорски състав на Народен театър „Иван Вазов“ пренесе публиката в дома и живота на Семьон Семьонович Подсекалников, който ненамерил своята цел в живота, решава  да се самоубие. Въпросът, предизвикателство към публиката бе- „За какво?“

С бурни аплодисменти завърши спектакълът „Животът е прекрасен“. Именно за ролите си в него с номинации „Икар“ през 2013 година са отличени за „Режисура“ - Александър Морфов, с награда „Икар“ за „Водеща мъжка роля“ - Камен Донев за ролята на Семьон Семьонич.

Номинации „Аскер“ през 2012 за „Водеща женска роля“ получава Светлана Янчева за ролята на Серафима, а награда „Аскеер `2012” за „Водеща мъжка роля“ - Камен Донев за ролята на Семьон Семьонович Подсекалников. Наградата на Обществото на независимите театрални критици получава Светлана Янчева за ролята й на Серафима Илинична.

Категорично обаче награда заслужават и цялостните актьорски образи на Камен Донев, Рени Врангова, Светлана Янчева, Пламен Пеев, Албена Колева, Руси Чанев, Стефания Колева, Теодор Елмазов, Дарин Ангелов, Деян Ангелов, Валентин Танев, Павлин Петрунов, Биляна Петринска, Йордан Петков, Емил Марков, Стефан Къшев, Валери Сегменски, Любомир Петкашев, Вяра Табакова, превъплътили се в различни персонажи.

По думите на публиката всеки един от тях изгражда спектакъла и го прави завършен. След края на постановката зрителите на „Тара-ра-бумбия“ и верни театрални любители споделиха, че „Животът е прекрасен“ събужда много въпроси, които ще отекват дълго.

Те бяха категорични, че не само са очаровани, но и отново биха гледали спектакъла, който е съвкупност от актьорска игра, богат декор, провокативни решения на режисьор, сценограф, в лицето на Никола Тороманов и музика – Асен Аврамов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf
loading...