Таня Андреева: Състоянието на болницата за рехабилитация е плачевно и плашещо

снимки: infomreja.bg

Плачевно и плашещо е състоянието на Специализираната болница за рехабилитация в Кюстендил. Това обяви при посещението си в областния град здравният министър д-р Таня Андреева. По нейни думи са пропуснати много възможности.

“В нашата природа има вода, има кал, има лечебна луга. В другите страни в едно гьолче правят туризъм, а ние при свръхщедрост на природата не го реализираме. Вероятно ще има преосмисляне дали е добре всички такива болници да бъдат под една шапка. Трудно е да се управлява едно лечебно заведение, какво остава за 14”, коментира още Андреева. Тя изрази недоумение от факта, че въпреки тежкото състояние на сградата, здравното заведение е на печалба.

Имало е обещани средства в размер на 600 хил.лв. за ремонт на болницата от правителството на ГЕРБ. Д-р Андреева изрази надежда, че ще успее да изпълни ангажимента на предишното правителство по отношение ремонта на сградата.

“Можем да отпуснем средства едва след като видим в министерството какви пари са останали като капиталови разходи, тъй като бюджетът за това перо през първите шест месеца е напълно усвоен, никой не е помислил за следващата половин година”, коментира още здравният министър. Тя обяви още, че тези специализирани болници трябва да бъдат децентрализирани и всяка да има своята самостоятелност като търговско дружество или собствеността да бъде прехвърлена на държавата и общините.

“В здравеопазването е един хаос. Не може да се очаква да е друго при кадровите промени, които се правиха през последните години. За съжаление и министрите не са си говорили помежду си, а всеки следващ е спирал започнатото от предходния. В здравеопазването се изискват по-дългосрочни политики. Предприети мерки днес дават резултат след 10 години. Тогава може да се види дали нацията става по-здрава, дали раждаемостта се увеличава, дали недоносените бебета са по малко", коментира въпрос на ИНФОМРЕЖА д-р Андреева.

Здравният министър бе в Кюстендил по покана на депутата и заместник-председател на Народното събрание Мая Манолова.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ОТ ПОСЕЩЕНИЕТО НА ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР В КЮСТЕНДИЛ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

няма значение23:13 - 22.07.2013
Не е лошо Мая Манолова да отиде и до Кокаляне и там има център за рехабилитация.Нямате си на представа каква мизерия е...Подовете са с прогнил балатум-окъсан и прави трудно предвижването на болните.Но за щастие докторите и екипа които работят там са невероятни.Нека отиде и види какво е там.
до Комунягите15:44 - 15.07.2013
Бързаш да хулиш, без видиш че пише "децентрализирани".
Комунягите13:42 - 15.07.2013
Тя обяви още, че тези специализирани болници трябва да бъдат централизирани и всяка да има своята самостоятелност като търговско дружество или собствеността да бъде прехвърлена на държавата и общините. АБе министърке, как ще централизираш управлението пък всяко ще си е отделно дружество?!?!?!? Холдинг "Болници" ли ще правите?!?!? Ама то какво да очакваш от майката на герб, и отрочето караше със същия маниер!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK