Танкисти от Средно сержантско военно училище се събраха на другарска среща в Кюстендил

Снимки: Личен архив

Танкисти от випуск 1983 г. на Средно сержантско военно училище "Георги Измирлиев" - Горна Оряховица се събраха в Кюстендил на другарска среща. Бившите съученици отбелязаха 34 години от завършването си, а на срещата присъстваха 14 човека от 20 завършили, 2-ма от които за съжаление са починали.

Една немалка част от танкистите бяха придружени от своите съпруги. "Това е втората другарска среща, която осъществяваме. Миналата година се събрахме в Казанлък, но за да се случи това издирвах бившите си съученици и другари цели три години. Първата ни среща беше много вълнуваща, защото някои едва се познахме. И така миналата година решихме всяка следваща среща да бъде в различен град на страната - там, където живее наш съученик", каза за ИНФОМРЕЖА Мариян Колев - организатор и инициатор на срещите.

В Кюстендил танкистите гостуваха на Васил Веселинов, който освен че ги разходи до емблематичния за града лесопарк "Хисарлъка", ги посрещна и на вилата си в село Радловци.

На срещата дойдоха хора от Казанлък, Чирпан, Сливен, Ямбол, Плевен, Пловдив, Велико Търново и др. "Много спомени имаме от тези прекрасни години. Всичко сме си делили и всеки знаеше всичко за другия, бяхме много близки", допълни още Мариян Колев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK