Тандем от Македонска слава прекърши “лалетата”

снимка: снимка: bnews.bg, архив

Бившите футболисти на “Македонска слава” Станислав Манолев и Илиян Мицанска изработиха второто попадение за грандиозната победа на България срещу Холандия с 2:1. На стадион “Амстердам Арена” българските футболисти обърнаха мача с два гола на Ивелин Попов от дузпа и Илиян Мицански.

Победното попадение за тима на Любослав Пенев падна във втората минута на продължението. Тогава Станислав Манолев открадна една топка, напредна от дясно и сложи топката на главата на бившият си съотборник в “Македонска слава”, Илиян Мицански, който хладнокръвно вкара за 1:2. Висока оценка за играта си получиха бившите футболисти на Пирин Светослав Дяков, Николай Бодуров и резервата Христо Златински.

Валери Божинов започна като титуляр за „трикольорите“, и имаше най-чистата възможност да отбележи, като удари греда в 44-та минута. В заключителните мигове на първото полувреме, иначе справящата се отлично защита на България се пропука, и първата сериозна грешка бе наказана.

Фантастичен пас на Уесли Снайдер през центъра изведе Робин Ван Перси очи в очи със Стоян Колев, и нападателят на “Арсенал” откри резултата. След почивката българите сътвориха уникален обрат и продължиха убедителното си представяне в началото на ерата Любослав Пенев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK