Танцьорка от "Астра" с приз за уникално изпълнение на форум в Турция

снимки: Младежки дом

Заради благоевградска танцьорка промениха регламента на престижния международен фестивал „Златна череша", който се провежда в турския град Текирдаг. Диана Рекарска от танцова формация „Астра” към Младежки дом  - Благоевград принуди професионалното жури да връчи извънредна награда за първи път в 49-годишната история на танцовия форум.

Призът бе за уникалното й солово изпълнение, чийто автор е младата възпитаничка на Галя Златкова. Трупата на благоевградския Младежки дом пък взриви публиката на Такирдаг с характерно изпълнение по музиката на вечната българска песен „Притури се планината”.

Над 150 танцьори от 14 държави, сред които и от далечно Мексико, представиха красотата на характерните за всяка нация композиции.

За почетен гост на форума журито единодушно обяви танцова формация „Астра”. Това даде правото да трупата да открие гала-концерта.

За участието си „Астра” получи специален приз за принос в развитието на танцовото изкуство. В следващото, 50-то юбилейно издание, организаторите са предвидили много изненади за гостите, сред които се очаква отново да бъде и танцов състав "Астра".

 

снимки: Младежки дом
снимки: Младежки дом
снимки: Младежки дом

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK