Танцьорите от ЮЗУ с награди от национални и международни състезания

Снимки: ЮЗУ

Студенти от специалност „Съвременна хореография“ с награди от национални и международни състезания.

В рамките на един месец студентите от специалност „Съвременна хореография“ с ръководител проф. д.изк. Анелия Янева участваха в пет състезания, провели се в София, Шумен, Перник и Благоевград. Възпитаниците на Факултета по изкуствата в Югозападния университет „Неофит Рилски“ бяха отличени с редица награди.

Ана Алачева, студентка в специалност „Съвременна хореография” и Никола Костадинов, студент в специалност „Хореографска режисура” спечелиха първа награда на Националния танцов шампионат, който се проведе в София. Те получиха и квота за участие в Международния танцов шампионат, който ще се проведе от 30 март до 2 април 2019 г. в Банско. 
С награда за най-добра актриса в състезанието по косплей-шоу в София бе отличена първокурсничката в специалност „Съвременна хореография“ Виктория Бояджиева.

Първокурсничката от специалност „Съвременна хореография“ Илона Куцарова спечели златен и сребърен медал в раздел „Съвременни танци“ в конкурса Elite Dance Champoioship, който се проведе в Перник. В конкурса за първи път се представи и новата формация на специалността – „Fortunes“, която завоюва четвъртото място в оспорваното състезание в раздел „Кей поп“.

В 14-ото издание на конкурса „Магията на танца”, което се проведе в Шумен, танцова формация „Emotion“, ръководена от първокурсничката Маргарита Атанасова завоюва две първи места – за трета и за четвърта възрастова група, както и едно трето място за първа възрастова група. Формацията е носител и на тазгодишния „Гранд Приз“ в категория „Улични танци“.

Във втория международен турнир по художествена гимнастика „Golden Pirin Cup“, който се проведе в Благоевград, умения показаха възпитаничките на студентките от първи курс, специалност „Съвременна хореография“ - Камена Колева и Александра Димитрова, които са помощник-треньори към Клуба по художествена гимнастика „Пирин“. Възпитаничките на Камена Колева получиха второ и трето място за представянето им с топка, а гимнастичките от по-голямата възрастова група (до 14 години в раздел „Гимнастрада“), с които работи Александра Димитрова спечелиха второ място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK