Танцова формация „Партньори” с дарение за болната от левкемия Бети

снимка: infomreja.bg
„Тракия и виното” е новият съвместен продукт на Танцова формация „Партньори” и Арт фолк формация към Читалище „Братство”. Хореографи на фолклорната миниатюра са Вергиния Згуровска и Християн Паунов, режисьор е Лозен Йорданов, а прекрасните песни, които ще прозвучат под диригентството на Адела Харалампиева, са специално подготвени за тематичната миниатюра.
 
Събитието е свързано с 10-годишнината от създаването на Сдружение „Партньори – Кюстендил” и усилена работа в сферата на образованието, социалните услуги и културата. За периода от създаването си до момента сдружението е реализирало много проекти и инициативи в помощ на различни социални групи.
 
За отбелязване на своята годишнина те избраха фолклорен спектакъл, защото най-често „Партньори” се асоциират с фолклор. На сцената на Драматичния театър за първи път ще бъдат представени и новите тракийски костюми, изработени от танцьорите. Това е едно от най-характерните за групата особености, че сами изработват всичките си сценични костюми, придържайки се максимално близо до автентичните за съответния етнографски регион. Представянето на тази фолклорна миниатюра е посветено на каузата "Хайде заедно да помогнем на Елизабета Калоянова Димитрова".
 
"В навечерието на традиционния празник на виното и любовта ви каним да се насладите на магията на тракийския фолклор и да подпомогнете според възможностите си лечението на Бети!”, призоваха от танцовата формация.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK