Танцова формация "Партньори" от Кюстендил взриви гръцката публика

снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил

Кюстендилската танцова формация „Партньори” се завърна от южната ни съседка след участие, като гост-изпълнител, в национално младежко надиграване. Младежки танцови групи от цяла Гърция взеха участие в международния форум. Разпределени по региони, те изпълняваха традиционни фолклорни танци и представяха костюми от различните етнографски области на Гърция.

Програмата на "Партньори” бе подарък за многобройната публика, пристигнала от различни краища на страната в региона на Лариса.

Много настроение, емоции, красиви костюми и раздвижена хореография представиха кюстендилските танцьори и обраха овациите на многобройната публика, събрала се на централния площад в Дамаси. Този форум е поредното доказателство, че магията на танца, песента и музиката е уникално комуникационно средство, което сплотява хората, обединява представители от различни краища на света и прескача езиковите бариери.

Изключително емоционален бе финалът на програмата на формация „Партньори”, която завърши с традиционен гръцки танц на популярна в страната мелодия, като публиката силно и възторжено припяваше и аплодираше българските изпълнители.

Организаторите изказаха благодарност на танцьорите, които дадоха всичко от себе си, за да представят достойно Кюстендил и българския фолклор. Специални поздравления получи и младата талантлива хореографка на „Партньори” – Вергиния Згуровска, чийто труд стои зад невероятната визия и успехите на формацията на различни национални и международни форуми за танцово изкуство.

 

снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил
снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил
снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил
снимки: ТФ "Партньори" - Кюстендил

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK