„Партньори – Кюстендил“ с работно посещение в Полша

Снимки: Сдружение "Партньори - Кюстендил"

Представители на Сдружение „Партньори – Кюстендил“, се завърнаха от работна среща в Полша, проведена в гр. Познан, Полша, която бе и първото официално събитие в рамките на ново европейско сътрудничество.

„Осмоза - овладяване на силата на спортния маркетинг като иновативен подход за увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания” е проект по програмата на ЕС „Еразъм+“ Спорт“ за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа.  

В рамките на работните дни бе официално представен новия проект и участниците в него. Всички партниращи организации имаха свои представили и направиха подробно представяне на дейностите си, за да могат всички да се опознаят по-добре и да разчитат на взаимна подкрепа в предстоящото тригодишно партньорство.

Целта на работната среща бе да бъде официално представен проекта, направено разпределение на отговорностите и първите работни задачи. В рамките на срещата бяха включени и много занимания по боча, параолимпийски спорт, който ще присъства като водеща нишка в рамките на проекта.

Осмозата е процес, при който има движение от области с висококонцентрирано вещество в област с по-ниска концентрация. Идеята на проекта напомня за процеса на OSMOSIS, но по отношение на взаимното проникване на спорт за хора с увреждания и хората без увреждания.

Резултатът ще бъде увеличаване на социалното включване и равните възможности за хората с увреждания.

Новаторска характеристика на проекта е използването на съвременни маркетингови решения. Спортният маркетинг ще бъде база за сътрудничество между НПО, работещи динамично в различни области на спорта и уврежданията.

Маркетингът, заедно с методите и опита в социалното включване, активирането на хората с увреждания и повишаването на квалификацията на хората, работещи с хората с увреждания, ще позволят да се постигнат целите на проекта.

Като основен интелектуален продукт ще бъде създаден Пакет от маркетингови инструменти (ПМИ) - пакет от стандартни инструменти, базирани на маркетингово ноу-хау, готов за бързо адаптиране и прилагане от всеки партньор.

Основните дейности и методи на работа, застъпени в новия проект са мултиплициращи спортни събития, адаптиран спорт с активно участие на хората с увреждания и дееспособни, образователни дейности /семинари, работилници/,  интерактивна комуникационна платформа.

Водеща роля в новото европейско партньорство има Сдружение за спортна рехабилитация „Старт“, гр. Познан, Полша, в партньорство със: Сдружение „Партьори – Кюстендил“, България, Хърватска асоциация по боча за хора с увреждания, гр. Загреб, Хърватска, Естонски съюз за спорт за хора с увреждания, гр. Талин, Естония, Сдружение „Бравура кооператива“, гр. Делчево, Северна Македония и Латвийски параолимпийски комитет, гр. Рига, Латвия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK