Танцова формация „Астра” с приз за хореография на фестивал в Турция

снимки: Младежки дом - Благоевград

„Златна череша” за хореография спечели на престижния фестивал в турския град Текирдак танцова формация ”Астра”. За 48 път фестивалът "Златната череша” събра над пет хиляди посланици на танцовото изкуство, които с много песни, танци и невероятно пъстрите си костюми превърнаха Текирдаг във феерия от емоции и красота.

С много тържественост и настроение премина през града представянето на групите в тържествения парад и голямата чест за откриването на фестивала се падна на танцова формация ”Астра”.

На официалното откриване на 48-то издание на форума присъстваха шестима министри, 18 народни представители, 16 областни управители и 30 кметове на общини.

Изключително внимание получиха посланиците на танца от Благоевград, които имаха организирани срещи с кмета на града, заместник-областния управител, председателя на журито, който е декан на консерваторията в Истанбул, и много изселници от България.

На всички официални срещи танцьорите от Благоевград подариха специални подаръци, предоставени от кмета Атанас Камбитов и община Благоевград, като жест на взаимно уважение и приятелство.

Всички участници от Благоевград се чувстваха много специални, защото имаха необикновената роля на посланици на приятелството и разбирателството. Всеки ден от фестивала премина много динамично с изяви на сценатата и разглеждане на красивия Текирдаг. Почетният гражданин на Текирдаг, Илияс Гюнес, в качеството си на преводач на групата и организатор на всички срещи и изпълнението на концертната програма, направи всичко възможно благоевградските танцьори да се чувстват като у дома си и да покаже, че любовта и разбирателството нямат граници и че носи България в сърцето си.

Танцова форамция „Астра” се нареди сред призьорите в конкурсната програма. Голямата сцена на амфитеатъра бе истинско преживяване за танцьорите от формацията, които се представиха блестящо пред 3-хилядната публика, изпълнила до краен предел театъра.

Призът „Златна череша” за хореография грабна Танцова формация”Астра” с художествен ръководител Галя Златкова. Златните медали, които получиха момичетата в оспорваната борба с най-добрите състави, заслужено и с много гордост донесоха в Благоевград, като атестат за добре свършена работа.

 

КОМЕНТАРИ

гошо18:39 - 22.06.2012
Много сте хубави и много добре танцувате, още много купи и златни медали да спечелите. Браво и на Галинка.
гошо07:56 - 22.06.2012
Много сте хубави и много добре танцувате, още много купи и златни медали да спечелите. Браво и на Галинка.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK