Танцов спектакъл на студентите и преподавателите от специалност „Съвременна хореография“

Снимки: ЮЗУ "Неофит Рилски" - Благоевград

Студенти от специалност „Съвременна хореография“ показаха танцови умения в спектакъла “Обичам, с френско очарование, испански страсти и италианска оперност“. Традиционният концерт се проведе в зала „Яворов“, под ръководството на проф.д.изк. Анелия Янева. Танцьорите от Югозападния университет „Неофит Рилски“ показаха авторските си хореографии в четири модула. Студентите от първи курс представиха 7 танцови дуета, реализирани по музика от френски шансони. Второкурсниците изиграха авторско танцово трио, реализирано по испанска и италианска музика, и два танцови дуета.

Третият модул от спектакъла премина с представяне на дипломната работа на Лидия Томова-Чимева,  студентка по специалност „Хореографска режисура“ от класа на проф.д.изк. Анелия Янева. Дипломната работа „Спри, събуди се!“ е свързана с наболели за обществото ни проблеми – и по специално с наркоманиите. Тя представя как едно момиче от нормално семейство може да бъде подлъгано да тръгне по този път. В постановката участваха първокурсници от специалност „Съвременна хореография“ и деца от танцов клуб „Блясък“, който Лидия Томова-Чимева ръководи успешно вече няколко години.

В антракта на представлението бе излъчена презентация на Общинския съвет по наркотични вещества - Благоевград, показваща проблема с наркоманиите.

Последната част на спектакъла включваше цялостна танцова постановка по музика от италиански опери. Своите авторски хореографии представиха преподавателите: проф.д.изк. Анелия Янева (4 хореографии), Чан Тхе Чунг (премиерсолист на балет „Арабеск“, София и преподавател по „Дуетен танц“ и „Сценична практика“) – 9 хореографии,  Надежда Здравкова (солистка на балет „Арабеск“, София и преподавател по „Модерен танц“ към специалност „Съвременна хореография“) – 1 авторска хореография.

Концернът завърши с отбелязването на рождения ден на първокурсника от специалност „Съвременна хореография“ Александър Димитров.

Танцовият спектакъл “Обичам, с френско очарование, испански страсти и италианска оперност“ бе реализиран по проект на НИР към Югозападния университет „Неофит Рилски“ и с подкрепата на община Благоевград.

Постановките ще бъдат играни и в два последователни спектакъла на ХI-тия Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол от 5 до 10 юли 2016 г. , под патронажа на вицепрезидента г-жа Маргарита Попова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK