Талантливите деца от Дом „Иван Кюлев“ в Гоце Делчев просълзиха гостите си на коледно тържество

Снимки: Личен архив

За поредна година традицията в гоцеделчевския Дом за деца лишени от родителски грижи „Иван Кюлев” и намиращото се в същата сграда Преходно жилище бе спазена и децата от двете социални институции изнесоха голямо и емоционално коледно тържество пред многобройните си гости.

Те показаха своя уникален талант в различни театрални сценки, танци и песни от различните жанрове, както и рецитираха стихове и възпроизведоха автентични български коледни обичаи.

За красивите ръчно изработени декори се бе погрижил известният гоцеделчевски художник и възпитател в дома Димитър Хаджиангелов, а сценария и режисурата на прекрасното тържество за поредна година бе дело на госпожа Вангелия Зимбилева, която е психолог в социалната институция. Децата от своя страна пък представиха по невероятен, затрогващ и много артистичен начин наученото от Зимбилева, което  публиката  възнагради с бурни аплодисменти и сълзи на гордост и умиление.

Прекрасният празник завърши и с много подаръци, сред които се открои проявената за пореден път щедрост от момчетата и момичетата на  Младежкото обединение в БСП - Гоце Делчев, които дариха луксозна холова мебел за оборудването на ТВ залата в Преходно жилище.

Мебелите бяха закупени със средствата събрани на ежегодния и традиционен коледен благотворителен концерт, организиран също от Младежкото обединение на БСП - Гоце Делчев.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK