Талантлив фотограф в инвалидна количка получи покана да заснема всички прояви на МС „Марин Големинов“

Снимки: Виолета Атанасова

В истински празник на духа и безкористното приятелство се превърна откриването на новия концертен сезон на Музикално сдружение „Марин Големинов“ в художествената галерия „Вл. Димитров-Майстора“.

Събитието бе поверено на двама изключителни изпълнители – флейтистът Христо Христов и пианистът Младен Тасков, които интригуващо представиха двете истински лица на „принцесата флейта“. Откри го председателят на сдружението диригентът Райчо Христов, на когото асистираше талантливата Катя Василева, ученичка на музикалния педагог Павел Чавдаров, член на Управителния съвет на сдружението.

На премиерния за сезона концерт дойдоха видни кюстендилски общественици, общински съветници, директори на културни институти,  художници, музиканти, поети и, разбира се, най-верните почитатели на изявите на Музикалното сдружение, което вече започна  второто десетилетие от своята творческа биография.

Целият концерт бе заснет от камерата на Мартин Петров, който се придвижва в инвалидна количка и живее в социална институция. Той прояви изключителна изобретателност за уловиш всички вълнуващи мигове от събитието, без да смути публиката и изпълнителите.

Мартин отдавна е познат в културните среди на града с талантливото фотографско отразяване на редица значими културни събития.

Да  бъдат заедно с него на концерта в галерията дойдоха половин дузина бивши социални и медицински работници, които допреди известно време бяха сред хората, грижещи се за него в  ДВХФУ „Ильо Войвода“, сега с други работни места.

Гостуващите музиканти си направиха голяма фотосесия както с него, така и с тях. От  Музикалното сдружение „Марин Големинов“ отправиха покана към Мартин Петров оттук нататък да заснема всички негови концертни прояви, а самият той ще има възможност да кани на всяко музикално събитие приятели по свой избор.

Отваряме нова страница в историята на сдружението, коментира  диригентът Райчо Христов, като уточни, че акцентите в работата на сдружението вече ще са подчертано свързани с младите хора за привличането им към световната музикална съкровищница, както и към модерна арт визия на всяко музикално събитие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK