Таланти от младежкия клуб към ТД „Осогово“ се представят в изложбата “Гората и децата“

Снимки: ТД "Осогово"

На 30. март от 10.00 часа в салона на Възрожденското училище - Кюстендил, ще бъде открита изложба на тема: “Гората  и децата“. Конкурсът  е  част от предвидените инициативи на РДГ Кюстендил за отбелязване „Седмица на гората“ 2018. 

Най –малкият участник от младежкия клуб към туристическо дружество „Осогово“ - Кюстендил, е 8- годишният Цветомир Росенов.

Останалите са от 5-и и 9-и клас.

Фотосите, които избраха да представят са от разходка из дебрите на Влахинска планина. Тази малка планина е истинско съкровище. Само на около 3 часа от село Пастух има  600-годишнен цер (вид дъб).

Уникалният феномен е с обиколка 9 м., височина около 20м., а площта на короната му е  над 1200 кв. м. Девет човека хванати за ръце могат да обгърнат дървото.  

На няколко километра от вековното дърво се намира и Руенския манастир “Св. Йоан Рилски”, зад чиито стени се крият множество предания, свързани със Св. Иван Рилски.

На 12. април /четвъртък/ от 10,00 ч. туристите от ТД „Осогово“ - Кюстендил, ще се включат в залесяването на фиданки в района на плажа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK