Тайбе Юсеин е Спортист на годината

Снимки: МС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите на треньор и отбор №1 на България за 2018 г. Петър Касабов и националния ни ансамбъл по художествена гимнастика.

За спортист №1 бе избрана Тайбе Юсеин, която получи приза си от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова. През тази година част от награждаващите в церемонията бяха и българи, които чрез спорт помагат на благотворителни каузи.

Министърът се пошегува, когато излезе на сцената, за да връчи наградата на отбор №1, че самото му присъствие вероятно подсказва на публиката кои ще са наградените. Кралев по традиция връчва именно този приз, който през последните години се печели от националния ни ансамбъл, като единственото изключение беше през 2015 г., когато отиде при мъжкия ни национален отбор по волейбол.

„В българския ансамбъл изпълнителите се сменят, но победите остават. Те са красивото лице на българския спорт. Те са златните момичета на България“, заяви министърът.

Кралев заяви, че всеки един от топ 5 на българските треньори за годината Весела Димитрова, Иван Петков, Петър Хубчев, Стойко Цонов и Петър Касабов е достоен за приза.

10-ка на "Спортист на годината" 2018:

1. Тайбе Юсеин (борба)

2. Мирела Демирева (лека атлетика)

3. Александра Начева (лека атлетика)

4. Биляна Дудова (борба)

5. Стойка Петрова (бокс)

6. Кубрат Пулев (бокс)

7. Габриела и Стефани Стоеви (бадминтон)

8. Кирил Милов (борба)

9. Катрин Тасева (художествена гимнастика)

10. Александра Жекова (сноуборд)

Отбор на годината 2018:

Националния ансамбъл по художествена гимнастика.

"Спортист с увреждания" 2018:

Денислав Коджабашев (тенис на маса)

"Треньор на годината":

Петър Касабов (борба)

Спортен талант на „Еврофутбол“:

Христо Христов (вдигане на тежести)

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5