Счетоводителка от Гоце Делчев разчупи представите за реалното с авторски картини (СНИМКИ)

Снимка: Infomreja.bg

Счетовдителка от Гоце Делчев напълно разчупи стереотипите за изкуство, визия и свобода.

Мария Иванова взе участие в традиционната обща изложба по случай 24. май в Благоевград.

Тя призна, че работата ѝ е скучна, но свободата си намерила първо в очите на дъщеря си, а след това изобразила всичко това в картина.

Изкуството е това, което спасява от оковите на ежедневието, и Мария напълно го е осъзнала. Нейните картини са в стил хипер реализъм и докосват с истинско изображение, все едно виждаш нещо в реално време, но в рамка.

На настоящата изложба Мария се представя с две картини, които впечатляват с ярки цветове, блякък в очите и невероятна женственост.

Повече за себе си, разказва Мария:

За мен това е второ участие в тази галерия и аз съм още прохождащ артист, както се казва. За мен това е едно много голямо вълнение. Аз дори не съм си мечтала, че ще ми се случи такова нещо.

От кога се занимавате с изкуство?

Аз рисувам от съвсем малка и това е нещо, което ми създава настроение, дава ми смисъл. Осъзнавам, че това е нещото, което ме прави щастлива. Дава ми одухотвореност.

Какво точно изобразяват женските устни?

Цялостната идея на тази картина е свободата, откъсването от някакви рамки, които ние сами си създаваме. Тази жена сякаш ги разкъсва и излиза и не знам дали се забелязва учудването в лицето, защото когато човек влезе в свободата, вижда колко е различен и красив света след като излезе от собствените си ограничения.

Какви творби рисувате?

Това, което най-много ме вдъхновява, е хипер реализмът – нещата да са поставени толкова истински, че да впечатлят като снимка, въпреки че е различно от изкуството, което се търси, но е този тип авангардно изкуство м харесва и ме вдъхновява.

Не трябва ли поне малко инат за да може човек днес да се занимава с изкуство?

Инат е много хубава дума. Имат трябва не малко, а много в днешно време, имайки предвид, че инатът е упорството, гонене на целите, които човек иска да постигне въпреки пречките, които има покрай себе си. А и аз съм зодия Телец!

Защо точно вашата дъщеря е вплетена в картината?

В нея намирам истинската красота, чистота, погледът, учудването. Това е всичко, което искам да изрази жената в този образ, въпреки че тя е малка.

Казахте, че това е второто Ви участие в тази галерия, кое е първото?

Първото ми участие беше отново с такива творби. Едната е грейпфрути с много силни капки върху тях. Отново е хипер реализъм – близки до истинското, така че да не можеш да различиш дали е фотография или рисунка.

Моят вдъхновител е италиански художник.

Защо избрахте точно червеното червило?

Аз имам афинитет към червеното червило. То е силно и показва сила, огън.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Анонимен10:25 - 30.05.2018
Тази картина, най-малкото е гнусна. А устните са като маймунски гъз.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK