Създават Балкански симфоничен оркестър в Кюстендил

Петър Паунов, снимка: infomreja.bg, архив

Балкански симфоничен оркестър и младежки фолклорен ансамбъл ще има Кюстендил. В тях ще се включат деца и младежи от Кюстендил и Ниш.

”По този начин ще получат възможност за изява учениците от музикалните паралелки в града. За целта се предвижда да бъде изградено  и музикално студио в читалище "Братство", което ще е най-модерното в Югозападна България", заяви председателят на Общински съвет Иван Андонов. Всички тези дейности са възможни след спечелен проект на стойност 92 596 евро.

Приблизително 1 200 000 лв. ще влязат тази година в Кюстендил от спечелени три проекта по „Трансгранично сътрудничество”, информира и кметът Петър Паунов.

По негови думи най-големият е "Зелена трансгранична зона - инвестиция в природата", като партньори са общините Кюстендил и Сурдулица, както и Търговско-промишлената палата в Кюстендил.

Проектът предвижда благоустрояване на екопарк „Езерата”, рехабилитация и реконструкцията  на прилежащите водни площи, изграждане на екологично чисти изложбени площи с образователна цел и други. Средствата за община Кюстендил са 760 000 лв., а за Търговско-промишлената палата - 65 000 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK