Община Банско получава 1 339 951 лв. за укрепване дъното на Глазне

Снимка: МС

Това бе решено на заседание на Министерския съвет днес

Община Банско получава 1 339 951 лв. за укрепване дъното на река Глазне, минаваща през град Банско, южно от моста на ул. „Найден Геров“.

Това бе решено на заседание на Министерския съвет днес, на което присъства и кметът на Банско – Иван Кадев.

„Глазне е планинска, силна, буйна река, която през годините ни създаваше много проблеми. За нас е важно да укрепим дъното, да я почистим, за да сме спокойни, че когато се съберат двете реки – Бъндеришка и Демянишка, градът ще остане спокоен и сигурен“, заяви кметът на Банско пред премиера Борисов.

Борисов отбеляза, че разбира затрудненията на ресторантьорския и хотелиерския бизнеси. „Разбираме ги и тях, затова и Министерството на труда и социалната политика, и Министерството на икономиката разработиха толкова мерки за подкрепа за близо 2 млрд. лева“, напомни премиерът. Борисов добави, че заедно с помощта за пенсионерите разходите нарастват на около 3 млрд. лв.

„Това не е нагласата на целия туристически бранш“, отбеляза от своя страна кметът на Банско Иван Кадев и добави: „голямата част разбират мерките у нас и ги приемат. Защото е много тънка границата между живота и здравето на хората и бизнесът. И благодарят за мерките, които правителството прилага“.

Припомняме, че Борисов бе на посещение в Банско и инспектира именно новия мост, свързващ двата края на Банско през река Глазне.

На посещението си в града премиерът провери още и ул. „Найден Геров“, както и околовръстния път.

С началото на дъждовете и пропадането на подпорна стена в река Места, Борисов отново бе на място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK