„Съвременно изобразително изкуство на Кюстендил и Ниш” в обща изложба

снимка: infomreja.bg

Откриват изложба „Съвременното изобразително изкуство на Кюстендил и Ниш" в салоните на читалище “Братство 1869” в Кюстендил. Проявата е част от проект „Музика, изкуство, туризъм – за обединени Балкани”, съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата за трансгранично сътрудничество.

Предвижда се изложбата да бъде открита на 21 ноември от 17.30 часа. В същия ден е предвиден и класически концерт на Балкански младежки симфоничен оркестър в голямата зала на читалището.

Изложбата включва творби на видни кюстендилски и нишки художници и целта й е да популяризира съвременното изобразително изкуство на двата трансгранични региона. Картините ще бъдат експонирани и в Музикално училище - Ниш през месец март 2014 г.

Балканският младежки симфоничен оркестър е сформиран в рамките на проекта и включва млади изпълнители от читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил и Музикалното училище в Ниш, партньор по проекта.

Целта на проекта е да засили и развие сътрудничеството между Община Кюстендил и Община Ниш чрез подобряване на капацитета и възможностите на местните общности за разработване и прилагане на съвместни дейности, да продължи процеса на взаимно разбирателство и сближаване на културите на общностите от двете съседни държави.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK