Иван Гешев: Съветвам българските граждани да гледат кой какво прави, а не кой какво пише!

Снимка: Infomreja.bg

Главният прокурор заяви, че в българските затвори не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние

При днешното си посещение в Гоце Делчев главният прокурор Иван Гешев даде кратка пресконференция.

Запитан дали ще има нови обвинения по случая с братя Бобокови, той отговори, че не следи творческата дейност на обвиняеми и подсъдими лица, и добави, че това решават наблюдаващите прокурори.

Що се отнася до изявлението на Бобоков, че обвиненията от страна на прокуратурата са скалъпени, Гешев заяви:

 „Ако отидете, в който и да е български затвор, всички ще кажат, че са невинни. В затворите има основно социално слаби лица, това е проблем на българската съдебна власт и на българската държава. В затворите не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние. Тези в затвора нямат техния финансов ресурс, за да плащат на медии, политици и политически сили, да се явяват в студиа, да плащат на скъпо платени адвокати…

На въпроса дали знае за чатове на Бобоков с други представители на властта, главният прокурор отговори, че лице от Дирекция „Публична комуникация“ го е уведомило за това, че Бобоков е признал наличието на задкулисие у нас и своето участие в него, т. е. признал е едва ли не съществуването на паралелна държава.

„Точно това Прокуратурата иска да прекрати, а именно хора с пари, със стотици милиони, да купуват медии, политици, политически партии, за да продължават да крадат безнаказано, както са го правили 30 години! В резултат на това пенсиите у нас са такива! Станаха милионери за една вечер на гърба на хората, които построиха тази държава, тези заводи. Нарязаха заводите, окрадоха всичко и сега са … преследвани и репресирани! Знаете ли кой е обвиняемият Божков?! Цяла България знае! И сега е канонизиран от медии, свързани с подсъдимия Прокопиев, с подсъдимия Донев и с други лица, които говорят за върховенство на закона, за справедливост, за съд и за други неща!

Съветвам българските граждани, продължи главният прокурор, да гледат кой какво прави, а да не четат кой какво пише! Всичко е навързано – богати, олигарси, медии, политици, политическа класа! Е, не слагам всички под един знаменател, има много хора, които са честни и си вършат работата. Но докато не се прекъсне връзката между олигарси, подсъдими, медии и политическа класа, хората няма да живеят добре! Ще продължаваме да сме с най-ниски пенсии и най-бедната страна в Европа! И ако някой иска това да продължава, да канонизира Божков, Бобоков, Цветан Василев, Миню Стайков, Арабаджиеви… Канонизират ги, защото те си плащат!“

На пресконференцията присъстваше и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK