"Франкфуртер алгемайне цайтунг“ : Разочарованието от корупция и непотизма в България е голямо

Снимка: БГНЕС

Немският вестник описва протестното движение в България

Протестиращи в България призовават правителството да подаде оставка от седмици. Разочарованието от корупция и непотизъм е голямо. Но премиерът Борисов отказва да се оттегли – и гледа към изборите през 2021 г. Това твърди в своя статия „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ /ФАЦ/.

„Нарастващ гняв, неясни перспективи: Ето как би могло да се опише протестното движение в България, което предизвиква вниманието на международната преса вече от три седмици“, се казва в статията.

Демонстрантите парализираха трафика в части от центъра на София и се заричат да продължат, докато техният призив за нови избори не бъде изпълнен. Участниците са разнообразна смесица от правителствени противници от почти всеки цвят.

Има привърженици на опозиционната „Българска социалистическа партия“, която обаче не може да се надява да извлече дивиденти от протестите. Мнозинството от демонстрантите са с недоверие към бившата управляваща партия поне толкова, колкото към консервативно-националистическата правителствена коалиция на премиера Бойко Борисов.

Сред демонстрантите са и екоактивисти, и проруски български националисти, пише немският вестник. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK