Кметът на Созопол хвърли оставка

Снимка: БГНЕС

Кметът на Созопол Панайот Рейзи подаде оставка. Това свое решение той е съобщил в присъствието на председателя на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов и на зам.-председателя на ГЕРБ и член на ИК на партията Димитър Николов.

Освен от кметския пост Рейзи подава оставка и като член на ПП ГЕРБ. Това свое решение той аргументира с желанието си да не остават съмнения, че по някакъв начин може да бъде възпрепятствано разследването срещу него, пише News.bg.

Рейзи подчерта, че с този свой личен акт иска отново да покаже високия морален стандарт в ПП ГЕРБ, според който представителите на партията в законодателната, изпълнителната и местната власт напускат своите постове дори само заради съмнения за нарушения на закона.

Вчера Рейзи беше отстранен от длъжност кмет на Созопол по настояване на Спецпрокуратурата заедно с главния счетоводител на общината Златка Мусева.

Двамата са обвинени в длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай. Според държавното обвинение Рейзи и Мусева са източили близо 2 милиона лева от общинския бюджет, като присвоените пари са били предназначени за строително-монтажни работи.

Панайот Рейзи е знаково лице за Созопол, но и за управлението на ГЕРБ по места. Реално управлява Созопол от 2007 година без прекъсване.

Политическата си кариера Рейзи започва като заместник-кмет на община Созопол в периода 1999 - 2002 г., а от 2003 до 2007 г. е председател на Общински съвет - Созопол, влязъл в местния парламента от страна на партията на Стефан Софиянски - СДС.

Следва първият му мандат като кмет - 2007-2011 г., за който е подкрепен от коалиция ФАР (Съюзът на свободните демократи, Социалдемократическата партия, партия, "Радикали" и "Движение Нашият град").

На следващите местни избори през 2011 г. е избран за кмет от листата на ГЕРБ. Печели на първи тур с 58,27 %, състезавайки се с Тихомир Янакиев от БСП с 18,71 %.

Името на Рейзи се завъртя в медийното пространство и в началото на тази година, когато започнаха масови проверки на строежи по Южното Черноморие. Тогава сигнали бяха подадени и за строежи по плажовете на Община Созопол - къмпинг "Градина" и плаж "Алепу". След проверка на ДНСК обаче те бяха замразени.

По-късно през деня Рейзи обяви, че е подал само оставка от партия ГЕРБ, но не и от кметския стол, както бяха обявили от пресцентъра на ГЕРБ. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK