Съветникът Андон Тодоров поиска пак оставката на Радослав Тасков

Андон Тодоров и Радослав Тасков, снимка: Infomreja.bg

Общинският съветник Андон Тодоров поиска пак оставката на председателя на ОбС - Радослав Тасков, за неспазване на законите и правилата на общински съвет. Това съобщи Андон Тодоров на пресконференция днес.

Според него, Тасков е нарушил закона, тъй като свиква сесия две седмици след предложението за референдум и така подвежда 30 съветници и общественици, които са се разписали.

„Обществеността в Благоевград иска тези археологически разкопки да останат и да не се заличат. Получаваме подкрепа от цяла България, погледнете социалната мрежа, отвсякъде ни подкрепят. Друг е въпросът какво прави общинският съвет. За това от тази трибуна аз ще потърся оставката на Радослав Тасков, за това, че той не само не спазва правилника, който сме създали ние общинските съветници, а той нарушава и закона. Според чл. 23, след като се внесе такова предложение в седем дневен срок трябва да се свика сесия.

А какво се случва, тази сесия е насрочена вчера на Председателския съвет чак след две седмици на 11 май. Това е нарушение на закона. Дали се прави с цел, ако тогава приемем да се направи референдум и се намери някой, който да оспори решението, защото сесията не е свикана в срок. По този начин ще се измъкнат , че референдумът  не е свикан по правилата и нелигитимен,  има го този момент…Ние търсим тази оставка за случая без да се връщам назад към всички предложения на ПП „Партия на Зелените“ и от колеги, например над 10 човека внесохме за промяната на наредбата за детските градини, която не се знае къде е скрита…

Радослав Тасков подвежда 30 съветници, които са се разписали за този референдум, подвежда цялата общественост в Благоевград. Най-достойното е той да си даде оставката, всички виждате това забавяне с каква цел е направено“, категоричен беше Андон Тодоров.

Изявлението си той направи на обща пресконференция с лидера на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, организирана съвместно от двете политически формации по наболели проблеми, сред които свикване на три референдума.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK