ДПС ще подкрепи кабинет на новите партии

Снимка: ДПС

ДПС е готова за избори още сега

Водени от грижата за хората и за страната ни, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, без да участваме в него. Това заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ, предаде репортер на БГНЕС.

ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии – ГЕРБ и БСП, ако има предложен кабинет от тях, заяви Карадайъ и призова партиите за диалог и отговорност.

Ако трите нови политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори още сега, подчерта още Карадайъ.

Карадайъ цитира изявление на почетния председател на движението Ахмед Доган от 2018 г., в което се казва, че „програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели да надмогнем партийно-политическото си его и да направим нещо съществено за стандарта на живот, да покажем че има светлина в тунела”.

Колкото беше актуална тази тема тогава, сега също е актуална, затова ДПС реши, че няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите ГЕРБ и БСП. Но България трябва да участва в общия европейския дебат, който тече в момента и затова водени от грижата за хората и страната, и мотото на кампанията ни беше рестарт на държавността, възстановяване на нормалността в политиката, ние от ДПС заявяваме, че бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото Народно събрание, който да има ясни и точни цели, без да участваме в него, каза Карадайъ.

Дори можем да предложим примерни цели, без да държим именно те точно да бъдат, но можем да посочим борбата с COVID-19 и икономическите и социални мерки за подкрепа на населението и бизнеса. За Плана за възстановяване и устойчивост, ДПС искаше да проведем дебат по тази тема. За съжаление и днес разбираме, че България не е готова с този план. Следващата тема може да е подготовката на държавата за следващия оперативен период и днес чуваме, че България не е готова. Ние от ДПС призоваваме всички партии и коалиции от новото НС за диалог и отговорност, добави Карадайъ.

Като оценка за резултата от провелия се парламентарен вот, Карадайъ обобщи: ДПС увеличи своите гласове с над 20 хиляди, а мандатите си с над 4. ПС не загуби нито един мандат от тези, които ги имаше в предишното Народно събрание. Българските избиратели гласуваха с желание за промяна. ДПС започна промяната от себе си.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK