Борисов категоричен: Изборите са на 28-и март, нямал връзки с ДПС

Снимка: МС

„Бях упрекнат в орташка връзка с Пеевски. Когато се отчаят, вадят тази тема”

Готвим се за избори на 28 март, консултациите са, за да си измие ръцете президента. Това каза на редовния брифинг в четвъртък премиерът Бойко Борисов.

Честита Нова година, честит Ивановден. За тази година се надявам да има само здраве, започна Борисов.

Мерките са най-меките и щадящите. Дадоха възможност фирмите да работят, за да има средства в приходните агенции, за да покрием огромните разходи от пандемията. Вчера бяха зададени няколко въпроса към мен. Ако някой друг говори, мога да ги подмина, но когато държавният глава говори, не мога да ги подмина. Той определи дата за изборите на 7-и януари – за 28-и март. Кой диктува на президента тази дата. И виждайки по социологическите агенции, че ГЕРБ е водеща политическа сила към момента, има желание да ги отлага. Нечистоплътно е медицинските лица да дадат прогноза… дори и синоптиците не могат да дадат такава. Но ние се подготвяме за 28-и март, каза Борисов.

Няма медицински специалист в света, който да каже какво ще е нивото на пандемията на 28-и март. В следващите месеци се надявам да ваксинираме максимален брой хора. От днес ще има допълнително възнаграждение за хората, които ще поставят ваксини. Ние ще се подготвим за изборите, ползвайки чуждия опит, няма да измисляме топла вода. Пратете едно писмо до СЗО и искайки да ви дадат прогноза на март. Както и до „Робърт Кох“. Кажете, че президентът настоява да знае какво е състоянието на пандемията тогава, заръча Борисов.

ДПС си е партия, която си има почетен председател и председател. Етническата карта е нещо, с което не трябва да се играе. Особено едновременно с ДПС и Ердоган заедно, каза Борисов. Видят ли, че са на зор, вадят тази тема. ДПС си подкрепи Румен Радев за първия мандат. Искат ми оставката, блокират кворума. Какво общо имаме с ДПС?

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK