Съветник от ДПС в Сатовча хвърли оставка, новият кмет на Туховища полага клетва

снимки: infomreja.bg

Общинската съветничка от ДПС в Сатовча – Гюлзара Качанова, е депозирала молба в Общинския съвет, с която обявява, че напуска парламентарната група на ДПС, научи ИНФОМРЕЖА.

Гюлзара Качанова по професия е учител и се слави като един от най-добрите преподаватели в гимназията в Сатовча.

Засега мотивите за решението й са неизвестни, но съветничката е заявила, че напуска                                                    групата на ДПС, но не и Общинския съвет в Сатовча.

Засега тя ще бъде единственият независим съветник и нейният глас ще е от значение за мнозинството при вземане на решения.

Запознати коментираха, че на комисия следващата седмица ще бъде обсъждано и отстраняването на общинския съветник Савко Манов, също от групата на ДПС, заради неявяването му на 5 заседания.

Следващият в листата общински съветници от ДПС, който ще бъде поканен да заеме мястото на Савко Манов, ако се стигне до решение за отстраняването му, е д-р Абдулах Лавчиев.

Към него обаче имало резерви и най-евентуалният следващ общински съветник в Сатовча ще е зетят на бившия заместник-областен управител Сюлейман Арунов - Румен Синанов.

Така с напускането на съветническото място в ДПС на Гюлзара Качанова групата съветници от движението остава с петима представители. КП „За Община Сатовча“, от която група е председателят на Общинския съвет д-р Ивайло Моллов, има 4-ма свои представители, със същия брой съветници е и ГЕРБ, БСП има двама съветници и гласът на независимата Гюлзара Качанова се очертава да бъде решаващ в новото мнозинство.

На предстоящото общинско заседание в Сатовча, насрочено през следващата седмица, клетва ще положи новоизбраният кмет на село Туховища – Венцислав Шишманов от ГЕРБ, който на втория тур от частичните избори спечели надпреварата с кандидата на ДПС - Кемал Арифов, който бе досегашен управник на сатовчанското село.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Димитър06:29 - 02.11.2012
Не разбрах от статията какви резерви имало към д-р Абдулах Лавчиев. Какви - не краде, не умее да лъже, какви точно. Моля, уточнете се.
ВИС20:58 - 01.11.2012
Тази е пълна нула!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????
gi15:51 - 01.11.2012
razbiram q taq az sam pomakinq no nikoga ne sam glasyvala do sega za D P S no i da se otkaje i ot savetnik zawoto tq e izbrana ot dps
до 55521:44 - 30.10.2012
Точно пък вие ли говорите за красота и обличане? Скрийте се някъде, че вас въобще не ви слагат в хората, пък да не говорим за друго. И не това е най-страшното, обаче (на кой какво е дал Всевишният, слава му - всеки момент може да му го отнеме). Най-страшното е, че вие сте загубили човешкия си облик - озлобени, обезверени, жлъчни, завистливи. Ето, това не е Качанова. И не очаквайте да я видите с плажни рокли и къси поли - оставя ги на вас. И последно: не си врете носа там, където не ви е работа, защото сте много-много далеч от истината. Качанова става такава, каквато е била преди да я ПОКАНЯТ в ДПС!!!

FACEBOOK