Съветник от ДПС в Сатовча хвърли оставка, новият кмет на Туховища полага клетва

снимки: infomreja.bg

Общинската съветничка от ДПС в Сатовча – Гюлзара Качанова, е депозирала молба в Общинския съвет, с която обявява, че напуска парламентарната група на ДПС, научи ИНФОМРЕЖА.

Гюлзара Качанова по професия е учител и се слави като един от най-добрите преподаватели в гимназията в Сатовча.

Засега мотивите за решението й са неизвестни, но съветничката е заявила, че напуска                                                    групата на ДПС, но не и Общинския съвет в Сатовча.

Засега тя ще бъде единственият независим съветник и нейният глас ще е от значение за мнозинството при вземане на решения.

Запознати коментираха, че на комисия следващата седмица ще бъде обсъждано и отстраняването на общинския съветник Савко Манов, също от групата на ДПС, заради неявяването му на 5 заседания.

Следващият в листата общински съветници от ДПС, който ще бъде поканен да заеме мястото на Савко Манов, ако се стигне до решение за отстраняването му, е д-р Абдулах Лавчиев.

Към него обаче имало резерви и най-евентуалният следващ общински съветник в Сатовча ще е зетят на бившия заместник-областен управител Сюлейман Арунов - Румен Синанов.

Така с напускането на съветническото място в ДПС на Гюлзара Качанова групата съветници от движението остава с петима представители. КП „За Община Сатовча“, от която група е председателят на Общинския съвет д-р Ивайло Моллов, има 4-ма свои представители, със същия брой съветници е и ГЕРБ, БСП има двама съветници и гласът на независимата Гюлзара Качанова се очертава да бъде решаващ в новото мнозинство.

На предстоящото общинско заседание в Сатовча, насрочено през следващата седмица, клетва ще положи новоизбраният кмет на село Туховища – Венцислав Шишманов от ГЕРБ, който на втория тур от частичните избори спечели надпреварата с кандидата на ДПС - Кемал Арифов, който бе досегашен управник на сатовчанското село.

 

снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Димитър06:29 - 02.11.2012
Не разбрах от статията какви резерви имало към д-р Абдулах Лавчиев. Какви - не краде, не умее да лъже, какви точно. Моля, уточнете се.
ВИС20:58 - 01.11.2012
Тази е пълна нула!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????????????????
gi15:51 - 01.11.2012
razbiram q taq az sam pomakinq no nikoga ne sam glasyvala do sega za D P S no i da se otkaje i ot savetnik zawoto tq e izbrana ot dps
до 55521:44 - 30.10.2012
Точно пък вие ли говорите за красота и обличане? Скрийте се някъде, че вас въобще не ви слагат в хората, пък да не говорим за друго. И не това е най-страшното, обаче (на кой какво е дал Всевишният, слава му - всеки момент може да му го отнеме). Най-страшното е, че вие сте загубили човешкия си облик - озлобени, обезверени, жлъчни, завистливи. Ето, това не е Качанова. И не очаквайте да я видите с плажни рокли и къси поли - оставя ги на вас. И последно: не си врете носа там, където не ви е работа, защото сте много-много далеч от истината. Качанова става такава, каквато е била преди да я ПОКАНЯТ в ДПС!!!
бивш кмет21:44 - 30.10.2012
Кметът Мименов, да си се сърди на него като пренапрегна д-р Лавчиев, и слжожи Гюлзара незаслужено общински съветник на мястото на д-р Лавчиев.Познайте зашто не го сложи д-р Лавчиев, да е далеко от далаверите, който прави с голямите бизнесмени от "голямото добро утро" Санде-2А, но скоро всичко ще излезе на бял свят за линиите за учениците как се возят без карти и никакъв документ не се издава, и събират двойно пари от учениците.В момента всичко се проучва къкви ги вършат далавери, скоро прокоратурата ще си има думата.
13135521:25 - 30.10.2012
Браво на Качанова такива хора трябва на днешно време.Да бъдеш себе си и със своето достойнство.Не лизач и подмазвач,като Адамов.А ти Марийке дето пишеш кой ще изритат,не се притеснявай за Качанова тя си има професия притеснявай се за теб,че Вашето време ще свърши с Арбен и му се хвани за палтото където той и ти с него нямаш място в селото.Или пък си хвани Испанеца,че нещо много ти се кани.
ДПС21:18 - 30.10.2012
Ага,тва да не е някаква закачка? Стига шеги Уили!
агата21:15 - 30.10.2012
Борбата на следващите избори ще бъде между Поюков и Гюлзара за общински кмет,какво значи Арбен й отворил очите?! Тя е първи клас учител,най-добрата педагожка в училището и общината.Дано и Ибишева е осъзнала това.
55520:27 - 30.10.2012
Тази Качанова най-напред да се научи да се облича тогава да се показва пред народа. Кметът и отвори очите, направи я съветник и сега какво стана. Затова че не и одиса на акъла, сега започна да се прави на интересна. не случайно е казано ПАЗИ БОЖЕ, СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА" това е точно за грозотията Качанова
до КОС18:40 - 30.10.2012
В грешка си, следващия кмет на общината, ще бъде Пламен Поюков?
КОС17:53 - 30.10.2012
Драскачи,Гюлезара е следващия кмет на общината! Напред и нагоре Гюлзарче!
77708:02 - 30.10.2012
Хубаво сте го замислили със Зайра и Бурова,но кака ЗИ ще ви предаде,а вашите партии ще ви изритат.
depesarho17:02 - 29.10.2012
kakva krasavica
агата14:50 - 29.10.2012
На следващите избори д-р Абдулах Лавчиев,ще бъде кандидат от ПП"ГЕРБ", и ще бъде избран за общински съветник.Тогава искаме да видим пияниците С.Арунов,И.Кълков и Селим Чеушев,колко гласа ще изкарат за ДПС от с.Туховища?
чеч14:07 - 29.10.2012
Депесето се разпада от алчните им водачи и кмета арбен.
чеч10:01 - 29.10.2012
По право трябваше да е д-р Абдулах Лавчиев,но сложиха нея със лъжи и манипулации, къквито само ДПС ги умея,сега пак имало резерви към д-р Лавчиев,а как не ве беше срам от ДПС да се изипете 10 народни преставители и друга паплач в с.Туховища, и не казахте нищо смислено. 20 год. едно и също повтарете.Затова с.ТУХОВИЩА повече никога няма да гласува за ДПС докато се занимавате с лажи и манипулации и хората ви го доказаха на изборите съботете се ДПС вие загивате бавно но сигурно с такива некадарници в общ.Сатовча.ТУХОВИЩА=ГЕРБ.
1111111111108:52 - 29.10.2012
taq ako izlezne kato nezavisim kandidat na izborite za savetnik shte se olee kato kifladjika dobre che elhan kalkov stana zamestnik kmet ta da ise padne i na neq da vlezne kato savetnik ina4e i 15 glasa nqma da sabere
77704:59 - 29.10.2012
Браво на Гюлзара! Като интелигентен човек е разбрала, че Дпс вече не е полезно за хората от общината, а им носи само вреди и ги противопоставя изкуствено. Време е много други хора да си сверят часовниците с новото време. С всеки изминал ден статуквото на Дпс потъва в историята и това е добре така!
ПОКАЖИ ОЩЕ -2 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода i2d