Кандидатът на Младежко ДПС е новият председател на Европейската либерална младеж

*** Снимката е от месец януари, когато ръководството на Младежко ДПС реши да номинира Антоанета Асенова за председател на LYMEC

Това е Антоанета Асенова

Кандидатът на Младежко ДПС – Антоанета Асенова – бе избрана за председател на Европейската либерална младеж (LYMEC). Това се случи по време на първия дигитален конгрес на организацията, в който участваха 130 младежи.

Младите либерали избраха също така членове на ръководството и делегати на предстоящия конгрес на АЛДЕ партията, който ще се проведе през есента в Стокхолм, Швеция. Сред избраните делегати за предстоящия конгрес е и членът на Младежко ДПС Танзер Юсеинов.

Това е поредният успех за Младежко ДПС след избирането на Илхан Кючюк за вицепрезидент на АЛДЕ, Гюлфие Арнаудова и впоследствие Сюлейман Шабан за вицепрезиденти на Международната федерация на либералната младеж (IFLRY).

„Изключително благодарна съм на Младежко ДПС за номинацията и съм признателна на организациите, членуващи в LYMEC, за гласуваното доверие и оказаната подкрепа. Настоящият момент не е лек – пандемията от коронавирус постави пред глобално изпитание не само системите на здравеопазване, икономическата стабилност и пазарите на труда – а това неминуемо винаги има силен отзвук върху младежката безработица, но оставя своя отпечатък и върху солидарността между нашите общества”, каза в своето заключително слово новоизбраният председател на LYMEC.

„Искам да поздравя LYMEC за креативността и амбициозността да проведат първия си дигитален конгрес. С това младите либерали показаха, че имат необходимия потенциал и готовност да играят ключова роля в бъдещето на Европа.  Този успех е огромно признание, но и огромна отговорност, и ние го осъзнаваме. Благодаря на всички, които повярваха в нас! Обещаваме, че няма да ви разочароваме“, коментира председателят на Младежко ДПС Илхан Кючюк.

*Движението на европейската либерална младеж (LYMEC) е основано през 1976 г. Към днешна дата организацията представлява повече от 210 000 млади либерали от 58 организации в 33 европейски страни. В нея членуват както организации (Member organisations), така и индивидуални членове (Individual Members). То е платформа за дебати по бъдещето на Европа. Като младежко движение LYMEC се стреми към развитие на европейско политическо и образователно съзнание. От друга страна, то търси своята политическа роля в Европа, като работи с други либерални организации, като например АЛДЕ партията и нейната парламентарна група в ЕП. Младежко ДПС членува в LYMEC от 2005 година.

** Антоанета Асенова е член на ръководството на Европейската либерална младеж (LYMEC) от април 2018 г.  От 2014 г. насам работи като акредитиран парламентарен сътрудник към делегацията на ДПС в Европейския парламент. На последните европейски избори беше кандидат за евродепутат от листата на ДПС.  Завършила е магистратура по международно и сравнително право към Tulane University. Магистър по право към СУ „Св. Климент Охридски”, гр. София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK