Приключи делото за оспореното решение за избор на Общински съвет – Разлог

Снимка: Infomreja.bg

Жалба бе подадена от кандидат за общински съветник от ДПС

В Административен съд – Благоевград, даде ход на делото, образувано по жалба на кандидата за общински съветник от ДПС Марин Христов против решение на № 118 от 29.10.2019 г. на ОИК – Разлог, за избора на общински съветници.

Жалбоподателят оспори решението в частта за разпределението на мандатите между партиите и коалициите, според броя преференции за отделните кандидати, и имената на избраните за общински съветници.

В съдебна зала за първо заседание по делото се явиха жалбоподателят, председателят и членове на ОИК Разлог, избрани за общински съветници като заинтересовани страни по делото.

След като изслуша страните по делото съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 20, СИК № 21 и СИК № 22 в село Баня, община Разлог.

Съдът намери за неоснователно искането на жалбоподателя за ръчно броене на недействителните бюлетини в посочените секции, счете за неоснователно и искането за назначаване на съдебно-математическа експертиза, тъй като никъде в протоколите няма данни за спор между членовете на секционните комисии относно действителността на бюлетините и отчетените данни, няма и протоколи, подписани с особено мнение.

Съдът счете за изяснен по същество спора за избора на Общински съвет от произведените на 27 октомври местни избори в община Разлог и ще се произнесе с решение в срок.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK