Съветниците в Сатовча дадоха зелена светлина на училището в Кочан да кандидатства с проект до 1 000 000 евро за основен ремонт

Община Сатовча, снимка: Infomreja.bg

Общинският съвет в Сатовча на последното си заседание даде зелена светлина на училищното настоятелство в СОУ "Христо Смирненски" – с. Кочан, като юридическо лице и без да се ангажира с каквато и да е финансова подкрепа от общината, да кандидатства със свой проект за безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони. 

Постъпилото в местния парламент предложение от директора на училището Гълъб Чаушев не противоречи на Общинския план за развитие 2014-2020 година, поради което общинските съветници с пълно мнозинство одобриха идеята учебното заведение в Кочан да кандидатства за финансиране в размер до 1 000 000 евро по програмата на земеделското министерство с проект "Инвестиции, реконструкция, ремонт и оборудване и обзавеждане на образователната инфраструктура". 

На последната си сесия съветниците единодушно приеха и предложението на кмета Арбен Мименов Общината за кандидатства като партньор по Инструмент за предприсъединителна помощ „Интеррег ИПП България – Македония 2014-2020” за „Подобряване на условията за борба с пожарите в трансграничния регион на община Струмица и община Сатовча” по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Македония. 

Във връзка с решението съветниците упълномощиха кмета Мименов да подпише споразумение за партньорство с община Струмица, както и да осъществи всички необходими действия за кандидатстване, реализация и отчитане на проекта.

Местният парламент в Сатовча одобри и безвъзмездна финансова помощ в размер на 1 500 лева за подпомагане на Джеват Онбашиев от Плетена за лечението му в чужбина. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK