Съветниците в Кюстендил дадоха съгласие за рекултивация на депото за отпадъци в Радловци

Снимка: Infomreja.bg, архив

Общинските съветници в Кюстендил дадоха съгласие за рекултивация на закритото общинско депо в село Радловци. Община Кюстендил заяви намерението си да кандидатства за отпусната безвъзмездна финансова помощ по проект „Закриване и рекултивация на общинското депо”.

След решение на местните парламентаристи, средствата ще бъдат отпуснати от Предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда.

Сметището в село Радловци не действа от месец ноември м. г., тъй като не отговаря на изискванията на българското и на европейското законодателство за опазване на околната среда, отделно от това е и с изчерпан капацитет.

По време на днешната редовна сесия на Общински съвет - Кюстендил, беше подложено на гласуване и отпускането на средства за ФК „Велбъжд“.

В молба от изпълнителния директор на футболния клуб – Андрей Радев, е поискано увеличение на месечната субсидия за участие на отбора в Трета лига – Югозападна. Докладната записка беше подложена за разглеждане, като съветниците в Кюстендил решиха да отпуснат сумата от 34 876 лв.

До този момент от бюджета на Община Кюстендил бяха отпуснати 22 324 лв. за участие на ФК „Велбъжд“ в първенствата и турнирите, организирани от БФС през спортно-състезателната 2018/2019 г.

Други 2 500 лв. гласуваха местните парламентаристи за Детска вокална група „Калпазани”. Средствата са необходими за запис на песен в професионално студио и заснемане на видеоклип, с който децата ще имат възможността да участват във финалния етап на Национален фестивал „Детска мелодия на годината“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK