Съветниците в Гърмен приеха програмата за управление на кмета Феим Иса

Снимка: Infomreja.bg

Програмата е амбициозна и обхваща всички сфери на обществения живот

Общинският съвет в Гърмен прие програма на кмета Феим Иса за управление на общината през  мандат 2019 – 2023 година. В нея се предвижда управлението на общината да бъде отворено към националната политика за регионално развитие.

Програмата е насочена към провеждане на последователна политика за привличане на допълнителни финансови ресурси от Европейските фондове. Основната и цел е използване на местни конкурентни предимства за развитие на туризъм, повишаване на заетостта на хората, повишаване на жизнения стандарт в привлекателна околна среда.

Между приоритетите са също така устойчиво развитие на туризма, селското и горското стопанство, добро управление и подкрепа на бизнеса, НПО и гражданите.

Специфичните цели включват още повишаване на образователното равнище на населението, осигуряване на висококачествени социални и здравни услуги за повишаване качеството на живот, внедряване на иновации, цифровизация и подпомагане на малкия и средния бизнес, намаляване на бюрокрацията и реформа в административното обслужване чрез прилагане на електронно управление.

За реализирането на програмата са набелязани конкретни дейности и срокове за тяхното изпълнение. Едни от тях са: ремонтиране и рехабилитиране на улици във всички населени места, както и изграждане на нови улици, ремонт на общински пътища, изграждане на околовръстен път Огняново – Гърмен, изграждане и ремонт на мостове, корекция на дерета, корекция на река Канина в курорта „Огняновски минерални бани“, изграждане на нова, разширяване на съществуващата и подмяна на стара водопроводна мрежа във всички населени места в общината, допълнително водоснабдяване на селата Огняново и Марчево, изграждане на пречиствателни станции за отпадни води в Балдево, Огняново, Гърмен и Дъбница.

Предвижда се още изграждане на нова и подмяна на старата канализационна мрежа в населените места на общината, направа на нови трафопостове, разширяване на електрическата мрежа във всички селища.

Амбициозната програма предвижда изготвяне на Общ устройствен план на общината, ремонт и саниране на редица обществени сгради и осигуряване на достъп на хората с увреждания до тях, подобряване на материалната база на редица училища и детски градини, изграждане на нова детска градина в Долно Дряново, както и на ново кметство и читалище в Скребатно.

В програмата е записано премахване на таксата за детските градини и 100% обхват на децата в тях. Предвижда се и изграждане на нови детски площадки и поддържане на съществуващите.

Внимание е отделено и на поддръжката на туристическите обекти,  на рехабилитация и изграждане на нови паркове и места за отдих.

Обект на внимание са и спортните съоръжения. Предвижда се изграждане на многофункционални спортни площадки в населените места, обновяване и ремонт на стадионите в редица села и изграждане на футболно игрище в Хвостяне.

Акцент е поставен и върху земеделието, като се планира изграждане и поддържане на напоителни и отводнителни канали, поддръжка и ремонт на водоеми и селскостопански пътища за земеделско ползване.

Не на последно място е създаването на интегрирана информационна система за предоставяне на комплексни услуги на населението и изграждане на мрежа за безжичен интернет на територията на общината.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Простаци00:22 - 04.02.2020
резултатите са важни , много слова сме чули през годините! само простия народ може да се дели по религия .. добрия човек си личи, няма лоша религия, има прост и завистлив народ .
Горно Дряново02:29 - 02.02.2020
разликата между дъбница и кремиковци е че едното е село а другото квартал а общото е че са мангали и миришат на изгорели гуми.
До Дъбница17:05 - 01.02.2020
Алоууу там в Дъбница сте сметището на общината смесица между каури цигани и турци и не знаете какви сте така че това е Помашка Община напускай от другата страна на места да си търсиш правата...Дъбнишки Мелес.Това че рибанци си държат на носията не ги прави прости.
дебрен14:02 - 01.02.2020
до неграмотния дъбни4анин алооо общината събира данаци за къщи и коли а не данък върху заплатата а в рибново има наи много къщи и коли

FACEBOOK