Съветниците в Гоце Делчев казаха "да" за теглене на кредити за два стратегически проекта в общината

снимка: infomreja.bg, архив

Съгласие за издаване на запис на заповед за теглене на временен кредит в размер на 35 % от стойността на двата стратегически проекта - „Зелена достъпна среда” и „В подкрепа на Община Гоце Делчев за следващия програмен период 2014-2020 г.”, дадоха общинските съветници в Гоце Делчев на последното си заседание. 

Причината за исканите финансови средства е удължаването на сроковете за изпълнение и на двата проекта.

До 20-и май тази година ще приключи основното изпълнение на проекта „Зелена и достъпна градска среда", който е на стойност 4 999 669.96 лв. Допълнителните обекти по проекта са реконструкция и рехабилитация на още 7 улици с обща дължина около 1 990 линейни метра, а допълнителната стойност за тях е 1 055 591.46 лева.

Именно заради  допълнителните обекти към въпросния проект срокът му бе удължен до края на 2015 г., като необходимите финансови средства ще осигури Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Становището на постоянните комисии за даване на съгласие за издаване на запис на заповед в размер на 35 % от стойността и за двата проекта бе положително, а изпълнението на решението бе възложено на кмета Владимир Москов.

Както ИНФОМРЕЖА писа, обхватът на проекта „Зелена и достъпна градска среда" включва следните основни и допълнителни обекти, отговарящи на изискванията за финансиране:

„Реконструкция на парк „Панорама”, с площ от около 48.3 дка.

„Реконструкция на междублоково пространство на ул. „Щип”, с площ от около 5.42 дка.

„Реконструкция на зелени площи на ул.”Сливница”, срещу бившата Казарма, с площ от около 3.2 дка.

„Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в гр. Гоце Делчев”, включваща 28 улици в самия град.

Общата стойност на одобрения проект е 4 999 669.96 лева, от които с 5 % участва Община Гоце Делчев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK