Съветниците в Дупница решават за учредяването на еднолично дружество „Дупницатранс“

Снимка: Infomreja.bg, архив

Учредяването на еднолично търговско дружество предстои да гледат на следващата си сесия общинските съветници в Дупница. Предложението е на кмета инж. Методи Чимев. Новото дружество ще бъде с ограничена отговорност и с едноличен собственик - Община Дупница и се казва "Дупницатранс". Това се налага предвид утвърдената нова транспортна линия 5 "Социални жилища" - кв.Байкал и именно новият общински оператор ще бъде ангажиран с дейността по тази услуга.

Припомняме, че Община Дупница спечели проект за "Интегриран градски транспорт", който освен откриване на нова автобусна линия, включва цялостно преасфалтиране на няколко километри улици, закупуване на 4 броя автобуси, изграждане на светофарно кръстовище (при Севдината фурна), електронна информационна система на спирките и т.н.

Дължината на трасето, което ще покрива линия 5 е 7,12 км в двете посоки, като ще бъдат изградени общо 13 нови спирки. 40 курса в работните дни и 20 в делниците и празниците ще бъдат извършвани за обслужване на жителите. Отново по проекта, са осигурени и средства за изграждането на ремонтна база, която ще бъде в "Злево". Самата линия пък ще заработи през следващата година, тъй като трябва да бъде извършена цялостната рехабилитация на уличната мрежа по този маршрут.

"Това е един от най-сериозните проекти, който ще реализираме. Освен разкриване на нови работни места, предоставяне на услуги за гражданите, той дава и изключително голяма възможност за цялостен ремонт на уличната мрежа, за чиято реализация е немислимо да може да се осигури от собствени приходи. Ще дам за пример две от най-натоварените и в същото време изключително проблемни участъци - ул. „Бригадирска“ и ул. „Велико Търново“. Павираните участъци са силно компрометирани, като ще бъдат цялостно рехабилитирани. С пускането на новата автобусна линия, очакваме и облекчаване на автомобилния поток", коментира кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев.

Всички ремонтни дейности и предоставяни услуги са с крайна дата за реализация 31 юли 2018 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK