Съветниците от Гърмен намалиха наполовина заплатите си

снимка: infomreja.bg, архив

Народните избраници от Общинския съвет в Гърмен на последното си заседание намалиха наполовина хонорарите си, при това със задна дата от 1 юли.

Така вместо досегашните 300 лева, получавани като хонорари по закон – до 60 % от средната работна заплата в общинска администрация – Гърмен, съветниците ще взимат по около 150 лева.

Закъснението от близо два месеца на процедурата по гласуването за намаляване на съветническите хонорари се дължи на очакванията на местните парламентаристи в Народното събрание да се съобразят с протестните декларации, изпратени им от почти всички общини в страната, за отмяна на гласуваните промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация.

След като това не се случи, гърменските съветници бяха принудени да гласуват орязването на възнагражденията си с 50%.

През 2011 г. след местните избори общинските съветници встъпиха в длъжност с хонорари, определени им в размер до 60 % от средната заплата в Община Гърмен.

По време на лятната парламентарна сесия тази година обаче мнозинството народни представители в парламента одобри промените в закона, според които общинските съветници могат да взимат хонорари до 30 на сто от заплатите в кметствата.

 

КОМЕНТАРИ

още един съветник20:43 - 10.11.2012
Доплнение колега,това е измишльотина на Башев. Нека всички знаят ,че съветниците от ЍГърмен още в стъпването си в длъжност промениха правилника,като си гласуваха 33% от средната заплата,но за сметка на това повиши представителните на Башев от 3000 лв на 7 000 лв и му купи още една чисто нова кола за 60 000 лв,а рибново тъне в мизерия. Сега както винаги башев иска да се искара герои,колко е жалък и дребнав.
СЪВЕТНИК09:56 - 10.11.2012
Все си мисля, че когато един разумен човек седне да пише нещо едлъжен да се консултира с разума си и да провери фактите. В НАСТОЯЩАТА СТАТИЯ И ДВЕТЕ НЕЩА ЛИПСВАТ.Явно Инфомрежа няма за цел инфомираност, а дезинформираност на хората, защото съветиците получават 140 лв до момента и то ако са участвали във всички комисии и сесии през месеца...СРАМОТА ЗА АВТОРА!
Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK