ДПС за ЧЕЗ: Ако властта обсебва процесите, се превръща в диктатура

Снимка: vesti.bg

Движението за права и свободи проведе семинар на тема „Отворено управление – нова възможност за либералните демокрации. Привличане на гражданите в процеса на вземане на решения”.

Участници в семинара бяха членове на ЦОБ наДПС, народни представители от ДПС,евродепуатати,  кметове и представители на местната власт.

Специален гост на форума бе сър Греъм Уотсън – дългогодишен председател на АЛДЕ.

В своята встъпителна реч председателят на ДПС  Мустафа Карадайъ разви тезата за кризата на либералната демокрация и политическите процеси, развиващи се в страната и  Европа.

Карадайъ коментира и темата за продажбата на ЧЕЗ. По думите му става дума за сделка между два търговски субекта, които сключват договори. Той обаче подчерта, че е друго, ако се говори за отношения между граждани и власт.

"Ако властта се опитва да обсебва процесите се превръща в диктатура. Тук трябва да се намеси гражданското общество, но не онова от НПО-та, а от свободните граждани, които носят своята отговорност и които реагират на подобни процеси", заяви лидерът на ДПС. 

Запитан какво смята за закупуването на акции от страна на държавата, Карадаъйъ заяви, че "Държавата да се меси в сделки мисля, че не е либералния подход".

Карадайъ заяви, че ДПС са готови за избори и вижда обединение в гражданите. "Който е бил подведен и излъган през 2017 година и не е гласувал за ДПС, в момента наблюдаваме обратния процес", заяви Карадайъ.

 

КОМЕНТАРИ

Enlo20:36 - 05.03.2018
Цонев щее следващия след бисеров
Aa20:30 - 05.03.2018
Турска мафия крадци
Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK