ДПС ще подкрепи вота на недоверие със свои аргументи и мотиви

Снимка: Булфото

Ще подкрепим вота, ще гласуваме "против" правителството, обаче с нашите мотиви и аргументи. Това обяви в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев по повод заявката на ПГ на "БСП за България", че ще внесе вот на недоверие без ДПС. Ако нямаш коалиционна култура в опозиция, много трудно би могъл да имаш такава в управлението, коментира Цонев по отношение на решението на БСП.

Попитан дали действията на БСП са "нож в гърба", Цонев припомни хронологията на събитията: "Направихме среща на ниво зам.-председател на двете парламентарни групи, уточнихме темите, след това направихме среща с лидерите на двете групи, на която уточнихме каква ще е темата, но не в детайли и направихме работна група на двете парламентарни групи, която трябваше да изработи мотивите и темата на вота с точност дефинирана. Между Коледа и Нова година не бяхме потърсени, след Нова година също.

Днес разбрахме, че вчера БСП са взели решение да внесат вота сами и днес Корнелия Нинова уведоми Мустафа Карадайъ за това тяхно решение. Вие преценете какво е това действие". Изкушавам се да кажа, че това действие на БСП доказва правотата на думите на Ахмед Доган, коментира Цонев и допълни, че думите на почетния председател на ДПС са снимка на политическата ситуация в страната, а не предизвикват тази ситуация.

Ние нямаме достатъчно депутати да внесем самостоятелно вот на недоверие, но всички вотове на недоверие, които ще бъдат внесени, съобразно нашето решение, ако не вземем друго, ще гласуваме срещу кабинета, но с наши мотиви и наша обосновка, каза още Йордан Цонев, цитиран от БТА.



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK